Astronauţii blocaţi pe Staţia Spaţială Internaţională au ajuns pe Pământ cu una dintre navele lui Musk. Au fost spitalizaţi

Unul dintre astronauţii aduşi pe Pământ este scos din capsulă şi aşezat pe o targă (YouTube Screenshot)
Redacţia
26.10.2024

Un echipaj format din astronauţi americani şi ruşi a fost tratat după ce a aterizat vineri în largul coastei Floridei. Cei patru se aflau la bordul ISS de peste şapte luni, uraganul Milton întârziindu-le întoarcerea.

Trei astronauţi NASA şi un cosmonaut rus au revenit vineri pe Pământ de pe Staţia Spaţială Internaţională (ISS), după şapte luni pe orbită, potrivit DW.

Cei patru - Matthew Dominick, Michael Barratt şi Jeanette Epps, şi cosmonautul rus Alexander Grebenkin - erau programaţi să se întoarcă în urmă cu două săptămâni, dar aceste planuri au trebuit să fie amânate din cauza perturbărilor meteorologice cauzate de uraganul Milton.

NASA a declarat că echipajul a fost examinat medical la ieşirea din nava spaţială SpaceX Crew Dragon care i-a adus acasă, dar a adăugat că cei patru "au fost duşi la o unitate medicală locală pentru o evaluare suplimentară" după ce au aterizat în Golful Mexic lângă Pensacola, Florida.

NASA a declarat că această măsură a fost luată "din prudenţă" şi că "toţi membrii echipajului au fost transportaţi împreună la unitatea medicală".

Nu s-a menţionat de ce anume au fost necesare examinările suplimentare.

Echipajul şi-a petrecut cele şapte luni anterioare efectuând sute de experimente ştiinţifice la bordul ISS, inclusiv unele realizate cu celule stem şi plante, precum şi altele legate de sănătatea astronauţilor în spaţiu.

Alţi doi astronauţi blocaţi în spaţiu, Suni Williams şi Butch Wilmore, a căror misiune a trecut de la opt zile la opt luni, vor rămâne pe ISS până în februarie anul viitor.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor