Cel puţin 12 buletine de vot din statul american Colorado au fost furate şi trimise prin poştă cu semnături false. Trei vor fi numărate

Ştampilă pentru alegeri (moldova.org)
Redacţia
26.10.2024

Întărind îngrijorările pe care mulţi americani le au cu privire la votul care nu se face în persoană, cel puţin 12 buletine de vot prin corespondenţă din Colorado au fost furate, completate cu semnături false şi trimise prin poştă. Cu toate acestea, trei dintre buletinele de vot frauduloase nu vor fi eliminate din numărătoare, potrivit Zero Hedge.

Anunţate joi de oficialii statului, furturile au afectat toţi alegătorii din comitatul Mesa din vestul statului Colorado, iar descoperirea ridică semne de întrebare privind numărul de buletine de vot care ar fi fost deja falsificate şi ar fi putut trece neobservate în alte părţi ale statului şi în întreaga ţară.

"Departamentul de Stat a aflat că cel puţin 12 buletine de vot par să fi fost interceptate înainte de a ajunge la alegători", a transmis biroul secretarului de stat Jena Griswold într-o declaraţie. "Aceste buletine de vot au fost completate şi apoi returnate la Mesa County Clerk and Recorder prin intermediul cutiilor poştale USPS. Această problemă a fost semnalată în timpul procesului securizat de verificare a semnăturilor din Colorado".

În loc să le trimită la cerere, Colorado trimite prin poştă buletine de vot fiecărui alegător înregistrat din stat - ceea ce înseamnă aproximativ 4 milioane de buletine de vot care trec prin sistemul poştal înainte de a fi lăsate în cutiile poştale, dintre care foarte multe sunt nesecurizate. În plus faţă de returnarea buletinelor de vot prin intermediul serviciului poştal, locuitorii din Colorado pot utiliza, de asemenea, căsuţele poştale.

Mai mulţi dintre alegătorii victimizaţi au fost surprinşi să primească notificări că buletinele lor de vot - pe care nu le trimiseseră - trebuiau corectate din cauză că semnăturile lor nu corespundeau cu semnăturile digitale din baza de date a statului. Griswold a declarat că scrisul de mână de pe mai multe buletine de vot părea să indice că aceeaşi persoană a completat fiecare dintre acele buletine.

Deşi a împărtăşit unele detalii despre furt, Griswold, o democrată, a fost foarte rezervată în ceea ce priveşte detaliul pe care majoritatea oamenilor doresc să îl afle: ce candidat (candidaţi) ar fi trebuit să beneficieze de pe urma acestei infracţiuni?

Dacă numele ei vă sună cunoscut, aceasta se datorează faptului că Griswold a încercat să îl excludă pe Donald Trump de pe buletinele de vot din Colorado din 2024, pe motiv că acesta ar fi incitat la insurecţie în 2021. În luna mai, Curtea Supremă a SUA a decis împotriva ei.

Poate cel mai îngrijorător detaliu al situaţiei din comitatul Mesa este că trei dintre buletinele de vot frauduloase nu vor fi eliminate din numărătoare. Acestea au fost semnalate pentru revizuire, dar apoi un judecător electoral le-a aprobat pe toate. După această acţiune, nu există niciun mecanism de remediere sau eliminare, spun oficialii. Judecătorul care a aprobat cele trei buletine de vot falsificate a fost redistribuit. "Tuturor celor afectaţi li se va oferi un nou buletin de vot", a declarat Griswold reporterilor.

"Alegerile din Colorado sunt sigure şi securizate. Această tentativă de fraudă a fost descoperită şi investigată rapid datorită tuturor proceselor şi instrumentelor de pionierat de care dispune Colorado, cum ar fi verificarea semnăturilor, urmărirea buletinelor de vot şi procesul de remediere", a continuat Griswold. "Fiecare alegător eligibil din Colorado va putea să îşi facă vocea auzită în aceste alegeri".

Fanfaronada lui Griswold pare excesivă, având în vedere că 25% din buletinele de vot frauduloase cunoscute sunt luate oricum în calcul. Alegătorii neliniştiţi din Colorado îşi pot verifica situaţia buletinelor de vot accesând Go Vote Colorado.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor