Guvernul german avertizează asupra extinderii conflictului din Orientul Mijlociu

Israelul loveşte tot mai des şi mai adânc în interiorul teritoriului libanez, 21 august 2024 (foto de arhivă) (Getty Images)
Redacţia
22.09.2024

Guvernul german este îngrijorat de faptul că, în cazul în care conflictul dintre Israel şi miliţia libaneză Hezbollah, susţinută de Iran, se extinde în Orientul Mijlociu, distrugerile care ar rezulta ar fi „catastrofale”, relatează DPA International.

„Conflictul dintre Israel şi Hezbollah nu trebuie să devină o conflagraţie regională. Acest lucru ar avea consecinţe teribile şi pe termen lung pentru oamenii din întreaga regiune. Distrugerile provocate de o astfel de confruntare ar fi catastrofale”, a declarat sâmbătă, la Berlin, purtătorul de cuvânt al guvernului german, Steffen Hebestreit.

Civili nevinovaţi au fost răniţi şi ucişi în ultimele zile, iar oamenii din statul vecin de nord al Israelului trăiesc în frică şi teroare, deşi „mari părţi ale populaţiei” nu au nimic de-a face cu conflictul, a adăugat el.

„O soluţie diplomatică la conflict trebuie să fie posibilă”, a subliniat purtătorul de cuvânt.

Potrivit acestuia, miliţia şiită Hezbollah trebuie să se retragă din zona de frontieră cu Israelul, astfel încât locuitorii din nordul Israelului să se poată întoarce în oraşele lor natale.

Ultimul atac israelian de sâmbătă a făcut 37 de morţi într-o suburbie a Beirutului şi cel puţin 68 de răniţi. Hezbollah a declarat că 15 dintre membrii săi au fost ucişi. Până în prezent, bilanţul exploziilor pagerelor şi ale altor dispozitive de marţi şi miercuri se ridică la 39 de morţi. Israelul este considerat ca fiind autorul acestor atacuri, dar nu a revendicat responsabilitatea.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor