Noapte de coşmar în oraşul Harkiv: Un atac rusesc cu bombă ghidată a lovit un bloc de locuinţe, rănind civili

Un bloc de locuinţe din oraşul ucrainean Harkiv a fost lovit de un atac rusesc cu bombă ghidată, 21 septembrie 2024 (Screenshot - X / Maks 24)
D.B.
22.09.2024

Forţele ruse au lovit sâmbătă seara o clădire de apartamente cu mai multe etaje din al doilea oraş ca mărime din Ucraina, Harkiv, rănind cel puţin 12 persoane şi determinând evacuarea unora dintre locuitori, a declarat primarul Igor Terehov.

Harkiv, situat la 30 km de graniţa cu Rusia, a fost o ţintă frecventă a atacurilor Moscovei de când trupele Kremlinului au lansat invazia din februarie 2022 asupra ţării vecine.

Terehov a scris pe aplicaţia de mesagerie Telegram că ruşii au desfăşurat o bombă ghidată şi că operaţiunile de salvare sunt în curs de desfăşurare la faţa locului. El a menţionat că au fost sparte ferestre, 60 de locuitori fiind evacuaţi din clădire.

Radiodifuzorul public Suspilne a declarat că bomba a aterizat într-un copac din faţa uneia dintre intrările clădirii iar mai multe maşini au explodat sau au fost incendiate.

Guvernatorul regional Oleg Siniegubov a declarat că printre cei răniţi se numără un copil, adăugând că au avut loc două atacuri asupra oraşului şi o lovitură în apropierea oraşului Izium, la sud-est de Harkiv, care a incendiat două case particulare.

Vineri, forţele ruse au lansat trei atacuri asupra oraşului Harkiv, rănind 15 persoane.

Mai la sud, un atac cu dronă rusească a ucis sâmbătă două persoane în oraşul Nikopol, a declarat guvernatorul regional.

În Kurahove, unul dintre punctele centrale ale avansului lent al Rusiei prin regiunea Doneţk, o persoană a fost ucisă într-un atac de artilerie rusesc, au transmis procurorii regionali.

De asemenea, autorităţile locale din regiunea Sumî au declarat că avioanele ruseşti au lovit infrastructura energetică din oraşul Shostka.

Sumî a fost o altă ţintă frecventă a atacurilor ruseşti şi se află vizavi de regiunea Kursk din sudul Rusiei, unde forţele ucrainene au lansat o incursiune luna trecută.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor