China şi Taiwanul se acuză reciproc de atacuri cibernetice

Logo-ul organizatiei de hackeri Anonymous Operations. (Anonymous Operations)
Redacţia
24.09.2024

Chinezii sunt adevăraţii hackeri, nu Taiwanul, iar acuzaţiile Beijingului privind un grup de hackeri taiwanezi sunt ştiri false, au declarat marţi la Taipei oficiali guvernamentali de rang înalt, potrivit Reuters.

Ministerul Securităţii de Stat al Chinei a afirmat luni că un grup de hackeri susţinut de armata taiwaneză, denumit Anonymous 64, a efectuat atacuri cibernetice împotriva unor ţinte din China, îndemnând oamenii să raporteze „sabotajul anti-propagandă”.

De asemenea, a numit trei taiwanezi despre care a spus că fac parte din grup şi le-a publicat fotografiile.

Taiwanul guvernat în mod democratic, pe care China îl revendică drept propriul său teritoriu, se plânge frecvent că este victima pirateriei informatice şi a dezinformării chineze, însă este rar ca Beijingul să întoarcă acuzaţiile şi să le adreseze Taipeiului.

Vorbind în faţa reporterilor la parlament, ministrul taiwanez al Apărării, Wellington Koo, a declarat că Beijingul este principalul hacker de pe glob.

„China este prima ţară când vine vorba de atacuri cibernetice zilnice, făcându-le împotriva Taiwanului şi a ţărilor cu idealuri democratice similare. Ei sunt adevăraţii iniţiatori”, a spus el, adăugând că acuzaţiile Chinei sunt neadevărate.

„În ceea ce priveşte ceea ce au făcut public, armata are convingerea de a apăra ţara şi nu se va eschiva de la a face acest lucru din această cauză, şi nici nu va avea un efect descurajant”.

China răspândeşte ştiri false pentru a ataca Taiwanul, a menţionat, de asemenea, premierul Cho Jung-tai în cadrul discursului la parlament.

„Trebuie să răspundem cu fermitate la acuzaţiile de ştiri false la adresa noastră”, a afirmat el.

China nu a renunţat niciodată la utilizarea forţei pentru a aduce Taiwanul sub controlul său. Guvernul Taiwanului respinge pretenţiile de suveranitate ale Beijingului, afirmând că doar poporul insulei îşi poate decide viitorul.

China a respins ofertele repetate de discuţii ale preşedintelui Taiwanului, Lai Ching-te, pe care îl numeşte „separatist”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor