Kremlinul afirmă că va studia "planul de victorie" al lui Zelenski dacă acesta va fi făcut public

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov (Kirill Kudryavtsev/AFP/Getty Images)
Redacţia
24.09.2024

Kremlinul a declarat, luni, că va studia ceea ce preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a prezentat drept „planul său de victorie” pentru a pune capăt războiului cu Rusia, în momentul în care vor fi publicate informaţii oficiale cu privire la acesta, transmite Reuters.

Zelenski urmează să prezinte planul preşedintelui american Joe Biden săptămâna aceasta şi celor doi potenţiali succesori ai săi, Kamala Harris şi Donald Trump, în timpul unei călătorii în Statele Unite, în cadrul căreia liderul ucrainean se va adresa marţi Adunării Generale a ONU.

Planul - ale cărui detalii nu au fost făcute publice până în prezent de preşedintele Zelenski - pare a fi un mare efort din partea liderului de la Kiev de a încerca să convingă Washingtonul şi alţi aliaţi să ofere un ajutor mai mare şi mai substanţial ţării sale, într-un efort de a forţa Moscova să pună capăt conflictului în condiţii acceptabile pentru Ucraina.

Oficialii ucraineni au sugerat că Rusia ar putea fi invitată în cele din urmă la un summit pentru a discuta o rezolvare a conflictului în cadrul noului plan.

Întrebat despre iniţiativa lui Zelenski, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov a declarat reporterilor:

„Credem că nu trebuie analizate rapoartele mass-media. Dacă în surse oficiale apar informaţii în acest sens, le vom analiza, desigur. Există o mulţime de informaţii contradictorii şi nesigure despre ele, aşa că suntem foarte precauţi în această privinţă”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor