Atac surprinzător în oraşul Omsk, Rusia: Doi elevi au incendiat un elicopter Mi-8 cu un cocktail Molotov

Elicopter militar Mi-8, incendiat de dai adolescenţi în localitatea Omsk, din Rusia (Screenshot - X)
Redacţia
24.09.2024

Doi elevi în vârstă de 16 ani au incendiat un elicopter militar Mi-8 în localitatea Omsk, din Rusia, potrivit unei ştiri publicate de NEXTA pe X.

Potrivit Shot, adolescenţii au pătruns pe teritoriul bazei aeriene locale sâmbătă seara şi au aruncat un cocktail Molotov asupra elicopterului. Aparatul de zbor a fost scos din uz.

Canalul de televiziune scrie că, pentru incendiul provocat, intermediari ucraineni au promis să transfere câteva mii de dolari adolescenţilor. Cu toate acestea, după ce sarcina a fost finalizată, toată corespondenţa a fost ştearsă, iar cei care au promis banii au dispărut.

Anterior, un caz similar a avut loc în Noiabrsk: în noaptea de 11 septembrie, elevii au aruncat în aer un elicopter Mi-8 turnând lichid inflamabil pe el.

În acel moment, pe canalele de televiziune s-au răspândit informaţii conform cărora copiii au fost recrutaţi în toaleta şcolii, unde au apărut pliante cu coduri QR şi îndemnuri de a incendia elicoptere şi alte obiecte, în schimbul unor sume consistente de bani.

Ulterior, astfel de pliante au fost găsite şi în alte şcoli din Rusia.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor