Cel puţin 4 morţi şi mai mulţi răniţi în urma unui atac armat într-o zonă populară de divertisment din Birmingham, Alabama

4 morţi şi zeci de răniţi într-un atac armat în masă la Birmingham, Alabama, 22 septembrie 2024 (Screenshot - X / WAFB)
Redacţia
22.09.2024

Una dintre cele mai populare zone de divertisment din Birmingham, statul Alabama, a fost scena unui violent atac armat în masă în urma căruia cel puţin patru persoane au fost ucise şi alte „zeci” au fost rănite, sâmbătă seara, potrivit Departamentului de Poliţie din Birmingham, transmite CNN.

Sursa citată relatează că, imediat după ora 23:00, „mai mulţi atacatori au tras mai multe focuri de armă asupra unui grup de persoane” în zona Five Points South, după cum a relatat Truman Fitzgerald, ofiţer de poliţie din Birmingham.

Când ofiţerii au ajuns la faţa locului, au găsit doi bărbaţi şi o femeie cu răni prin împuşcare şi toţi trei au fost ulterior declaraţi morţi la faţa locului, iar o a patra victimă a murit la un spital din zonă.

Potrivit lui Truman Fitzgerald, niciun suspect nu a fost reţinut până duminică dimineaţă.

Victimele erau toate în aer liber, pe trotuar sau pe stradă, a spus ofiţerul, iar detectivii încearcă să stabilească dacă atacatorii s-au apropiat de victime pe jos sau au trecut cu un vehicul.

Alte victime împuşcate au fost identificate în zonă, şi altele au ajuns la spitalele locale. Spitalul University of Alabama din Birmingham a primit 11 dintre victime, inclusiv una dintre persoanele care au murit, Hannah Echols, a declarat un purtător de cuvânt al spitalului. Starea victimelor nu a fost făcută publică.

„Avem zeci de victime împuşcate din această zonă. Mi s-a spus că viaţa a cel puţin patru dintre aceste victime împuşcate este în pericol, celelalte au diverse răni”, a spus Fitzgerald.

Nu este clar exact câte persoane au deschis focul sau care este motivul violenţei. Fitzgerald a declarat că poliţia investighează dacă au existat „mai multe împuşcături”, şi că la anchetă contribuie mai multe agenţii de aplicare a legii. Poliţia din Birmingham a cerut ca întreprinderile din zonă să furnizeze orice imagini de pe camerele de supraveghere pe care le-ar putea avea şi a solicitat publicului să îi contacteze cu orice informaţii relevante.

„Fiţi siguri că vom face tot ce ne stă în putinţă pentru a ne asigura că vom descoperi, identifica şi vâna pe cel care a fost vreodată responsabil de prădarea oamenilor noştri”, a declarat el.

Context

Five Points South este o zonă aglomerată, cunoscută pentru restaurantele, cluburile de noapte, pub-urile şi localurile de muzică live din apropierea campusului Universităţii Alabama din Birmingham şi la o scurtă distanţă cu maşina de centrul oraşului Birmingham.

Fitzgerald a declarat că împuşcăturile în masă „au mai mult de-a face cu cultura decât cu criminalitatea”, adăugând că „vedem mult prea multe dispute care sunt rezolvate cu gloanţe”.

Incidentul din Alabama prelungeşte lista a cel puţin 403 împuşcături în masă în Statele Unite până în prezent în acest an, potrivit Gun Violence Archive. Arhiva defineşte împuşcăturile în masă ca fiind cele în care cel puţin patru persoane sunt împuşcate, cu excepţia trăgătorului.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor