Candidata democraţilor la preşedinţia SUA, Kamala Harris, în centrul unui scandal de plagiat

Kamala Harris (Mark Makela/Getty Images)
Redacţia
24.10.2024

La începutul acestei luni, Kamala Harris a fost descoperită că a plagiat secţiuni ale cărţii sale despre criminalitate, după ce „vânătorul de plagiat” austriac Dr. Stefan Weber a găsit numeroase fragmente preluate de pe Wikipedia, rapoarte de ştiri şi alte surse, relatează Zero Hedge.

Acum, a fost dezvăluit faptul că Harris a plagiat, de asemenea, pagini de mărturii din Congres de la un coleg republican în 2007. În 2012, ea a plagiat o poveste fictivă despre traficul sexual şi a prezentat-o ca fiind un caz real, afirmă jurnalistul Aaron Sibarium de la Free Beacon.

De asemenea, ea a copiat aproximativ 80% din mărturia sa în faţa Comitetului Judiciar al Camerei Reprezentanţilor în sprijinul unui program de rambursare a împrumuturilor pentru studenţi.

Potrivit lui Sibarium, pasajele sunt unele dintre cele mai izbitoare cazuri în care Harris, fost senator şi procuror general al statului, pare să fi plagiat în calitatea sa de oficial guvernamental, preluând bucăţi mari de texte de la alţi avocaţi - şi într-un caz de pe Wikipedia - fără să precizeze sursa.

Exemplele nu au fost raportate anterior şi variază de la paragrafe la pagini. Câteva apar în rapoarte pe care Harris le-a publicat în calitate de procuror general al Californiei, funcţie pe care a deţinut-o şase ani şi pe care a transformat-o într-un element central al campaniei sale.

Cu doar două săptămâni înainte de ziua alegerilor, noile exemple ar putea submina părţi esenţiale ale mesajului campaniei lui Harris, care se află într-o cursă tot mai strânsă.

Harris a încercat să se prezinte ca fiind candidatul onestităţii şi integrităţii, în parte evidenţiindu-şi activitatea de urmărire penală a infracţiunilor sexuale împotriva copiilor.

Dar, în calitate de procuror general al Californiei, ea nu s-a limitat la a copia un text tipărit, fără nicio atribuire. Într-unul dintre pasajele mai lungi analizate de Free Beacon, ea a preluat o poveste fictivă despre o victimă a traficului sexual şi a prezentat-o ca fiind un caz real.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor