Barack şi Michelle Obama au anunţat că susţin candidatura Kamalei Harris la preşedinţia SUA

Kamala Harris şi Barack Obama se cunosc de 20 de ani (Getty Images)
Redacţia
26.07.2024

Fostul preşedinte Barack Obama şi soţia sa, Michelle, au susţinut vineri candidatura la preşedinţie a Kamalei Harris într-un videoclip de aproximativ un minut, care a surprins un apel telefonic privat între cuplu şi actualul vicepreşedinte, transmite Reuters.

„Am sunat pentru a spune că Michelle şi cu mine nu am putea fi mai mândri să te susţinem şi să facem tot ce putem pentru a te ajuta să treci de aceste alegeri şi să ajungi în Biroul Oval”, i-a spus Obama lui Harris.

„Sunt mândră de tine. Acest lucru va fi istoric”, i-a spus fosta Primă Doamnă lui Harris.

Vorbind la un telefon mobil şi schiţând câteva zâmbete, Harris şi-a exprimat recunoştinţa pentru sprijin şi pentru prietenia lor îndelungată.

„Vă mulţumesc amândurora. Înseamnă foarte mult. Şi ne vom simţi bine cu treaba asta”, a spus Harris.

Biroul de campania a declarat că videoclipul a fost apelul real, nu o reconstituire.

Candidatura surpriză a lui Harris împotriva rivalului republican Donald Trump continuă să câştige forţă din partea susţinătorilor, donatorilor şi politicienilor, la mai puţin de o săptămână după ce preşedintele Joe Biden s-a retras din cursă pe fondul scăderii numărului de sondaje.

Obama i-a acordat sprijinul lui Biden în timpul strângerilor de fonduri masive, care au fost printre cele mai importante evenimente de succes ale campaniei sale.

Susţinerea lui Biden ar putea contribui la activarea şi susţinerea energiei şi a strângerii de fonduri pentru campania lui Harris şi semnalează faptul că este posibil ca acesta să se implice în campania electorală pentru Harris odată ce aceasta va fi oficial candidatul prezumtiv.

Obama îşi retrăsese iniţial sprijinul, chiar dacă Biden, fostul său vicepreşedinte, a desemnat-o drept succesoarea sa. Se pare că Obama nu a vrut să îşi exprime punctul de vedere în timp ce partidul se pregăteşte să îşi stabilească candidatului.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor