Membrii familiei candidatului democrat la vicepreşedinţie Tim Walz se întorc împotriva lui şi spun că votează cu Trump

Familia din Nebraska a democratului Tim Walz anunţă că vor vota cu Donald Trump (X - Charles W. Herbster)
Redacţia
07.09.2024

Comentatorii politici s-au revoltat miercuri pe reţelele de socializare după ce o fotografie care ar arăta opt rude ale candidatului democrat la vicepreşedinţie, Tim Walz, exprimându-şi sprijinul pentru fostul preşedinte Donald Trump a devenit virală, informează New York Post.

„Familia lui Tim Walz din Nebraska vrea să ştiţi ceva...”, a scris Charles W. Herbster, republican din statul Cornhusker, pe X miercuri dimineaţa, alături de fotografie în care susţine că apar rudele lui Walz.

Rod Edwards, un agent politic care a ajutat la diseminarea imaginii, a declarat că persoanele din fotografie sunt înrudite cu Walz prin intermediul străbunicului său patern - fratele bunicului său -, dar au refuzat să îşi dezvăluie identitatea, susţinând că au fost copleşiţi de atenţie.

Toate cele opt persoane din fotografie au pozat în faţa unui steag „Trump 2024: Take America Back” în timp ce purtau tricouri albastru închis pe care era scris: „Nebraska Walz's for Trump” (Nebraska Walz este pentru Trump - n.n.) .

Niciunul nu a dorit să fie numit sau să vorbească cu publicaţia citată, iar membrii Campaniei Harris-Walz au refuzat să comenteze.

Un prieten comun al agentului şi una dintre presupusele rude ale lui Walz au ajutat ca fotografia să ajungă în mâinile lui Herbster, de două ori candidat la funcţia de guvernator al Nebraska, care s-a confruntat în trecut cu controverse legate de acuzaţii de comportament sexual nepotrivit, pe care le-a negat.

Imaginea s-a răspândit rapid pe reţelele de socializare, comentatorii conservatori observând rapid neconcordanţa.

„În ultimele câteva zile, fratele lui Walz şi mai mulţi membri ai familiei sale extinse s-au pronunţat public împotriva lui şi pentru Trump. Va relata careva din presa de stânga acest lucru?”, a scris Donald Trump Jr. pe X.

„Deci fratele lui Tim Walz nu vrea ca el să fie vicepreşedinte. Familia sa extinsă nu vrea ca el să fie vicepreşedinte. Membrii unităţii Gărzii Naţionale nu vor că el să fie vicepreşedinte. Încep să cred că tipul ăsta nu este genul de om onest, de familie, din Midwest, care pretinde că este”, a scris conservatorul Greg Price.

Tim Walz s-a născut în West Point, Nebraska şi a crescut în zona rurală din Valentine. El şi-a descris anterior educaţia ca provenind „dintr-un oraş cu 400 de locuitori - 24 de copii într-o clasă, 12 veri, agricultură, genul acesta de lucruri”.

După o perioadă în care a predat în China, Walz şi-a cunoscut soţia, Gwen, la liceul Alliance din Nebraska, în timp ce preda şi lucra ca antrenor secund pentru echipele de fotbal şi de baschet ale şcolii.

Tim şi Gwen s-au mutat în Minnesota în 1996, dar mai are multe rude care locuiesc încă în Nebraska, inclusiv sora sa, Sandy Dietrich, în vârstă de 63 de ani, care a declarat că rudele apropiate ale guvernatorului sunt aproape „toate democrate”, cu excepţia fratelui lor mai mare, Jeff, care a făcut mai multe postări denigratoare pe Facebook despre candidatul la vicepreşedinţie.

Jeff Walz, în vârstă de 67 de ani, tată a doi copii, locuieşte în Florida Panhandle împreună cu soţia sa, Laurie. Multiplele încercări ale New York Post de a-l contacta au eşuat.

„Sunt 100% împotriva întregii sale ideologii. M-am gândit mult şi bine să fac ceva de genul ăsta! Sunt împărţit între a face asta şi a-mi ţine familia departe de asta”, a răspuns el unui utilizator care i-a sugerat să „urce pe scenă cu preşedintele Trump şi să-l susţină”, a scris Jeff Walz pe Facebook pe 30 august despre fratele său.

„Ce poveşti aş putea spune. Nu este genul de personaj pe care îl vrei să ia decizii cu privire la viitorul tău”, a adăugat Jeff Walz.

De când postările sale au devenit virale, fratele mai mare Walz şi-a exprimat regretul că remarcile sale private au ajuns în atenţia publicului, dar a susţinut că îşi susţine opiniile.

„Pare a fi un tip grozav!” a scris Trump despre acesta.

O sursă familiarizată cu dinamica familiei a sugerat că familia Walz a sperat că Jeff se va abţine de la a-şi vorbi de rău fratele în presă înainte de alegerile din 5 noiembrie.

Jeff şi Tim Walz nu au mai vorbit de opt ani, a postat anterior fratele mai mare pe Facebook şi a reiterat într-un interviu recent cu NewsNation.

Guvernatorul din Minnesota a făcut glume pe parcursul campaniei despre discursul politic ciudat al familiei la masa de Ziua Recunoştinţei.

„Vă amintiţi când puteai merge la Ziua Recunoştinţei cu rudele tale şi nu te plângeai de politică tot timpul?”, a spus el luna trecută.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor