Turcia renunţă la sistemele ruseşti S-400? Ankara, în negocieri cu SUA pentru cumpărarea de F-35 de ultimă generaţie

Avioane de luptă F-35 cu tehnologie Stealth. (Captură Foto)
Redacţia
24.09.2024

Se pare că Turcia face progrese semnificative în discuţiile cu Statele Unite privind planurile de scoatere din uz a sistemelor sale de apărare aeriană cu rază lungă de acţiune S-400 furnizate de Rusia. Potrivit Bulgarian Military, această mişcare urmăreşte să faciliteze reachiziţionarea de către Turcia a avioanelor de luptă de generaţia a cincea F-35 şi să îi restabilească potenţial statutul de partener de nivel 3 în programul F-35.

În iulie 2019, Turcia a fost retrasă oficial din programul F-35 după ce a început să primească componente pentru sistemul său S-400 la începutul aceleiaşi luni. Washingtonul a folosit programul F-35 ca pârghie pentru a influenţa Ankara să se conformeze politicii mai largi a NATO de restricţionare a veniturilor din arme care curg către sectorul rusesc de apărare.

Deşi guvernul turc a sugerat că ar putea achiziţiona avioane de luptă ruseşti precum Su-35 sau Su-57, caracterul practic al acestei opţiuni a rămas discutabil. Apartenenţa Turciei la NATO, integrarea profundă în structurile militare occidentale şi dependenţa puternică de Occident pentru transferuri de tehnologie, comerţ, sprijin politic şi militar reprezintă obstacole semnificative.

După negocierile cu Washingtonul, Turcia pare să îşi mute atenţia de la achiziţia de avioane de luptă F-16 mai vechi la prioritizarea finanţării pentru achiziţiile de avioane F-35, datorită reducerii restricţiilor la export pentru acestea din urmă.

Potrivit rapoartelor publicaţiei greceşti, Statele Unite au prezentat o propunere detaliată în cursul verii pentru a rezolva problema controversată a achiziţionării de către Turcia a sistemului rusesc de apărare aeriană S-400. Această propunere ar permite Turciei să păstreze rachetele pe teritoriul său, dar să transfere efectiv controlul acestora către Statele Unite, conform informaţiilor exclusive furnizate de Kathimerini.

În cadrul discuţiilor în curs, care par să fie mai avansate decât se ştia anterior, oficiali americani de rang înalt au sugerat mutarea sistemelor ruseşti în sectorul controlat de SUA al bazei Incirlik din sudul Turciei. Această strategie urmăreşte să ferească Turcia de situaţia stânjenitoare internaţională prin faptul că nu necesită o revenire directă asupra deciziei sale, asigurându-se, în acelaşi timp, că nu sunt încălcaţi termenii contractului său cu Rusia.

În ciuda complexităţii problemei, ambele părţi par acum dornice să ajungă la o concluzie de succes. O rezoluţie ar rezolva în mod semnificativ o problemă majoră pentru Washington şi NATO, permiţând în acelaşi timp Ankarei să se alăture din nou programului de avioane de luptă F-35.

Michael Rubin, senior fellow la American Enterprise Institute şi fost oficial al Pentagonului, a explicat că oficialii Casei Albe şi ai Pentagonului au ridicat propunerea la cele mai înalte niveluri în iulie.

"Surse din regiune au indicat că, în timpul vizitei lor în Turcia din 1-2 iulie 2024, Celeste Wallander, secretar adjunct al apărării pentru afaceri de securitate internaţională, şi Michael Carpenter, consilier special al preşedintelui şi director senior pentru Europa în cadrul Consiliului Naţional de Securitate al SUA, au discutat cu oficialii turci despre relansarea acordului F-35. În schimbul revenirii la programul F-35, aceştia au cerut Turciei să predea sistemele S-400 Statelor Unite sau să le mute în sectorul controlat de SUA la baza Incirlik”, a declarat Rubin.

Ambasada SUA la Ankara a raportat că Wallander şi Carpenter au discutat cu oficialii turci despre extinderea domeniilor pentru un parteneriat sporit, cu scopul de a consolida legăturile de lungă durată în domeniul apărării. Întrebat despre stadiul exact al negocierilor, purtătorul de cuvânt al Pentagonului, Javan Rasnake, a declarat: "Din 2019, am comunicat Turciei poziţia noastră cu privire la achiziţionarea sistemului S-400 şi consecinţele acestuia, care sunt impuse de legislaţie. Nu a existat nicio schimbare a poziţiei SUA sau a legislaţiei în această privinţă”.

Potrivit unor surse ale publicaţiei greceşti, răspunsul Turciei în această etapă nu a fost pozitiv. Cu toate acestea, discuţiile urmează să continue la sfârşitul acestei săptămâni în marja Adunării Generale a ONU de la New York. Rubin adaugă că "omologii lor turci au refuzat şi au declarat că vor păstra sistemele încuiate în Turcia. Cu toate acestea, acordul nu este exclus. Relansarea acordului privind F-35 va fi un subiect de interes pentru Statele Unite şi Turcia atunci când liderii şi responsabilii cu securitatea se vor întâlni săptămâna viitoare la Adunarea Generală a ONU”.

Prezentarea acestui plan de transfer al sistemelor în această locaţie specifică, în plus faţă de iniţiativele legislative care au fost lansate fără succes în Congres în această vară, indică faptul că eforturile de a rezolva problema S-400 sunt în plină desfăşurare. Sunt luate în considerare diverse opţiuni, iar la orizont ar putea apărea potenţiale schimbări în politica sau legislaţia SUA.

Această situaţie ridică, de asemenea, posibilitatea semnificativă ca sistemele S-400 să poată fi testate de forţele armate ale Statelor Unite. Astfel de teste ar oferi informaţii valoroase în ceea ce priveşte contracararea capacităţilor principale de apărare aeriană ale Rusiei. Dacă se ajunge la un astfel de acord, acesta va avea un impact profund asupra capacităţilor de război aerian ale Turciei.

F-35 este unul dintre singurele avioane de vânătoare de generaţia a cincea aflate în producţie pe scară largă la nivel mondial. Această aeronavă transformă treptat capacităţile de luptă aeriană ale naţiunilor occidentale. Pe de altă parte, Turcia se bazează în prezent pe variante mai vechi de F-16 şi F-4, care încă folosesc radare cu scanare mecanică învechite şi nu au adoptat în mod semnificativ tehnologia rachetelor aer-aer din secolul XXI.

Pentru Washington şi pentru întreaga comunitate occidentală, reintegrarea Turciei în programul F-35 ar fi o mişcare extrem de benefică. Turcia, împreună cu Statele Unite, menţine cea mai mare prezenţă militară în Orientul Mijlociu dintre membrii NATO şi continuă să joace un rol esenţial în sprijinirea diferitelor grupuri militante islamiste, precum Frontul Al-Nusra şi Partidul Islamic Turkestan.

Aceste grupuri islamiste şi-au concentrat atacurile asupra ţintelor siriene, ruseşti, Hezbollah şi iraniene timp de peste un deceniu. Forţele aeriene turce au jucat un rol esenţial în protejarea acestor grupări, furnizând sprijin aerian apropiat pentru atacurile lor asupra obiectivelor siriene şi chiar doborând aeronave siriene şi ruseşti în spaţiul aerian sirian.

Forţele turceşti şi grupurile aliate au jucat un rol crucial în deturnarea atenţiei Damascului, Hezbollah şi a altor actori regionali de la Israel şi Statele Unite. Acest lucru a fost deosebit de benefic pentru interesele occidentale de la intensificarea conflictului israeliano-palestinian în octombrie 2023.

În timp ce F-35 israeliene exercită presiune asupra adversarilor, flota F-35 a Turciei, care se extinde de-a lungul frontierei de nord-vest a Siriei, exacerbează acest efect. Consolidarea capacităţii Turciei de a sprijini obiectivele NATO în regiune este nepreţuită, în special în condiţiile în care forţele americane sunt dispersate în mai multe teatre de operaţiuni.

Deşi Israelul s-a opus vânzării de avioane F-35 altor state arabe, acesta nu s-a opus achiziţionării de avioane de către Turcia. Această evoluţie este de natură să îmbunătăţească în mod semnificativ poziţia strategică a Turciei în regiune. În plus, riscurile asociate cu furnizarea de F-35 Turciei sunt minime, datorită sistemului logistic centralizat ALIS. Acest sistem oferă Washingtonului capacitatea de a întrerupe rapid operaţiunile aeronavelor aflate în mâini străine, dacă este necesar.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor