VIDEO. Trai de oligarh ucrainean. Până unde a împins luxul cumătrul lui Putin, într-o ţară măcinată de sărăcie?

Trenul oligarhului ucrainean Viktor Medvedciuk
Ana Ion
15.03.2022

Jurnaliştii de la publicaţia ucraineană Slidstvo.info au vizitat palatul neterminat al politicianului şi cumătru al lui Putin, oligarhul ucrainean pro-rus Viktor Medvedciuk, de lângă Puşa-Vodiţia. În prezent, palatul lui Medvedciuk este ocupat de activişti.

Nu mică le-a fost surpriza să descopere, pe lângă picturi valoroase, zeci de haine de blană, arme, şi un tren de lux ascuns sub o plasă de camuflaj verde pe teritoriul moşiei lui Viktor Medvedciuk, relatează Slidstvo.Info, preluată de Ziare.com.

Potrivit informaţiilor primite de la un martor implicat în asamblarea trenului, aceasta i-a fost făcut cadou lui Medvedciuk de soţia sa, Oksana Marcenko, de ziua lui. Trenul a fost asamblat manual după desenele vechilor Pullman, iar lucrările au durat aproape un an.

Fabulosul tren beneficiază inclusiv de o platformă construită special pentru el şi chiar au fost aduse şine de cale ferată. Staţia se numeşte „Departe”.

Trenul este decorat cu foiţă de aur, canapele şi scaune din lemn scump şi catifea. În interior există ustensile cu steme aurite ale Federaţiei Ruse.

Trenul are o sală principală pentru aproximativ 40 de persoane, precum şi mai multe încăperi separate: bucătărie, compartiment VIP şi toaletă. La intrare există un bar dotat cu pahare cu emblema aurită a Federaţiei Ruse.

Moşia lui Medvedciuk, de peste 2.000 de metri pătraţi, urma să aibă peste o sută de camere şi o piscină mare, ai cărei pereţi erau deja decoraţi cu plăci de marmură.

În plus, pe teritoriul moşiei lui Medvedciuk există câteva alte case - o casă în stil japonez lângă lac, şi o alta, similară unei cabane de vânătoare.

Reamintim că, în august 2021, Ucraina era considerată a doua cea mai săracă ţară din Europa (după Republica Moldova) cu un PIB pe cap de locuitor de 3.425 USD.

Vă invităm să urmăriţi şi materialul video.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor