Unde s-a ajuns. Un politician german anchetat pentru infracţiuni motivate de ură. Ceruse deportarea migranţilor infractori

Deputatul Uniunii Creştin-Democrate (CDU) din Saxonia-Anhalt, Detlef Gürth (Screenshot - REMIX)
Redacţia
28.06.2024

Un politician CDU din Germania este anchetat pentru infracţiuni motivate de ură, după ce a reacţionat ca urmare a unui atac cu cuţitul comis de un migrant afgan, solicitând expulzarea criminalilor străini din ţară, relatează Modernity News.

Incidentul care a generat polemică s-a întamplat în prima zi a turneului de fotbal Euro 2024, când un migrant afgan a comis un atac cu cuţitul în Wolmirstedt, ucigând o persoană şi rănind mai multe.

În acest context, deputatul Uniunii Creştin-Democrate (CDU) din Saxonia-Anhalt, Detlef Gürth, a reacţionat postând pe X: "Această haită trebuie să plece din Germania".

Şi asta a fost literalmente tot. Asta e tot ce a spus înainte de a şterge ulterior postarea.

Cu toate acestea, a fost suficient pentru ca politicianul de stat de stânga Henriette Quade să depună o plângere penală împotriva lui Gürth pentru presupusa comitere a unei infracţiuni motivate de ură, care este acum investigată de biroul procurorului public din Halle.

"Descrierea afganilor ca o 'haită' căreia i se refuză dreptul de a trăi în Germania este o insultă la adresa unor părţi ale populaţiei. Celor desemnaţi în acest fel li se refuză dreptul fundamental la viaţă ca indivizi egali în comunitate şi demnitatea lor umană este astfel atacată. În plus, postarea nu poate fi interpretată decât în sensul că toţi afganii care trăiesc în ţară sunt (potenţiali) criminali. De asemenea, postarea incită la ură împotriva unor părţi ale populaţiei", a susţinut în mod ridicol Quade.

Desigur, ne putem gândi că reacţia acesteia este foarte posibil una strict politică, Quade folosindu-se de context pentru a lansa un atac împotriva politicianului de dreapta.

Altfel, ar fi putut lesne înţelege că practic Gürth nu făcea referire la toţi afganii imigranţi din Germania ci în mod clar la migranţii care se implică în acte de violenţă.

Dar comentariul relativ blând al lui Detlef Gürth a fost oricum raportat autorităţilor, într-un alt exemplu uluitor al modului în care mulţi membri ai scenei politice germane sunt mai preocupaţi să nu rănească sentimentele migranţilor decât să oprească valul de violenţă provocat de migranţi care afectează ţara de ani de zile.

Statisticile publicate de guvernul german au arătat că aproximativ 6 din 10 infracţiuni violente înregistrate în Germania sunt comise de migranţi.

"Potrivit unor statistici penale, afganii sunt de cinci ori mai predispuşi să comită o infracţiune decât germanii nativi. Însă, în anumite categorii, cum ar fi agresiunile sexuale, aceştia sunt de 12,5 ori mai predispuşi să comită o infracţiune decât restul societăţii. Iar aceasta reprezintă doar o fracţiune din problema pe care Germania a fost forţată să o suporte în ceea ce priveşte infracţiunile migranţilor, multe dintre acestea fiind comise de infractori recidivişti", relatează Remix News.

Sursa citată afirmă totodată că autorităţile germane împart acum pedepse cu închisoarea persoanelor care au insultat o serie de violatori în grup condamnaţi, în cel puţin un caz aplicând unei femei mai multe pedepse cu închisoarea decât s-au aplicat aproape tuturor violatorilor în grup.

Recent a fost relatat un alt caz de violenţă din partea migranţilor, în care un bărbat în vârstă de 20 de ani din oraşul Bad Oeynhausen din Renania de Nord-Westfalia a fost bătut până a intrat în comă de o bandă de migranţi şi a murit ulterior din cauza rănilor.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor