Tucker Carlson primeşte reproşuri jenante din partea Ucrainei

Prezentatorul "Fox News", Tucker Carlson. (Facebook - Tucker Carlson)
Redacţia
08.07.2024

Biroul preşedintelui Volodimir Zelenski a negat joi afirmaţia expertului Tucker Carlson de pe reţelele de socializare potrivit căreia ar fi obţinut un interviu cu liderul ţării, potrivit MSNBC.

Într-o declaraţie în limba ucraineană pe Facebook, purtătorul de cuvânt al lui Zelenski, Sergii Nikiforov, l-a atacat pe comentatorul de extremă-dreapta, spunându-i să îşi verifice "mai atent" sursele din serviciul de securitate rus FSB.

Citiți și Tucker Carlson l-a intervievat pe filozoful-propagandist Alexandr Dughin, supranumit "creierul lui Putin"

"Preşedintele Ucrainei are un program complet diferit, iar Tucker Carlson nu este acolo", a declarat Nikiforov, potrivit unei traduceri în limba engleză a declaraţiei.

Carlson anunţase un interviu cu Zelenski cu o zi înainte, scriind pe X: "Se pare că avem interviul cu Zelenski. Încercăm de doi ani, şi cu o intensitate deosebită după interviul cu Putin din februarie".

Citiți și "Barbar şi îngrozitor" - Tucker Carlson critică în sfârşit Rusia după moartea lui Navalnîi

Carlson, care a fost criticat pentru poziţia sa pro-Kremlin, l-a intervievat pe preşedintele rus Vladimir Putin în februarie. A fost primul interviu al lui Putin cu o personalitate din mass-media occidentală de la invazia Ucrainei în 2022. Carlson a fost criticat pe scară largă pentru întrebările sale uşoare şi aparenta sa deferenţă faţă de liderul rus.

Fost prezentator al emisiunii prin cablu Fox News, Carlson a încercat să se reafirme ca un jucător puternic în peisajul mediatic de când a fost dat afară de la Fox în aprilie 2023. Câteva luni mai târziu, acesta a lansat Tucker Carlson Network, un serviciu de streaming pe bază de abonament, unde a continuat să propage publicului său teorii ale conspiraţiei şi dezinformare.

Citiți și Tucker Carlson se confruntă cu furia jurnaliştilor după ce a confirmat că i-a luat interviu lui Putin

Segmente din emisiunea sa au fost difuzate şi la televiziunea rusă de stat. Carlson a negat orice implicare, declarând pentru CNN că "bineînţeles că nu am niciun parteneriat cu Rusia".

Procesul lui Carlson de verificare a surselor a ridicat semne de întrebare în trecut. În luna martie a acestui an, doi glumeţi de pe YouTube au susţinut că l-au păcălit pe Carlson să creadă că intervievează un angajat al Palatului Kensington care fusese concediat pentru că modificase prost o fotografie cu Catherine, Prinţesa de Wales.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor