San Francisco, năpădit de "rozătoare invazive de circa 9 kilograme"

San Francisco se luptă cu invazia masivă de nutrii, fiecare cântărind circa 9 kilograme (Zero Hedge)
Redacţia
06.10.2024

După ce s-a confruntat cu furtuni, jafuri şi cu problema masivă a drogurilor în rândul persoanelor fără adăpost, pe care oraşul este incapabil să o rezolve, San Francisco are acum o nouă provocare: invazia masivă de rozătoare, fiecare cântărind circa 9 kilograme, potrivit Zero Hedge.

Sursa citată afirmă că, în acest an, aproape o mie de nutrii au fost vânate în Bay Area, dar observaţiile arată că rozătoarele invazive de aproape 1 metru lungime s-au răspândit acum în comitatul Contra Costa, ameninţând un bazin hidrografic cheie, potrivit unui nou raport din SF Gate. Oficialii din domeniul vieţii sălbatice îndeamnă publicul să raporteze orice apariţie.

Krysten Kellum, purtător de cuvânt al Departamentului de Pescuit şi Faună Sălbatică din California, şi Matthew Slattengren, comisarul pentru agricultură din comitatul Contra Costa, au confirmat descoperirea în delta râului Sacramento-San Joaquin, relatată pentru prima dată de San Francisco Chronicle.

Rozătoarele reprezintă o ameninţare serioasă, deoarece scormonesc prin habitatele zonelor umede, deteriorează culturile şi pot slăbi digurile, ceea ce poate duce la cedarea acestora într-o regiune care furnizează apă oraşelor şi fermelor din întreaga ţară.

Raportul SF Gate precizează că nutria poate produce până la 200 de pui anual şi consumă zilnic până la 25% din greutatea lor corporală, dar distruge de până la 10 ori mai mult, ameninţând speciile pe cale de dispariţie şi plantele native. De asemenea, ele sunt purtătoare de boli precum tuberculoza, septicemia şi paraziţi care pot infecta oamenii, animalele de companie şi vitele.

De la prima lor apariţie în comitatul Merced în 2017, peste 5.000 de nutrii au fost ucise în California. Răspândirea lor în Delta Sacramento-San Joaquin a determinat oficialii să intensifice eforturile de control pentru a proteja ecosistemul.

Peter Tira, purtătorul de cuvânt al Departamentului de Pescuit şi Faună Sălbatică din California, a comentat: „Nu putem permite ca nutria să se reproducă în deltă. Ameninţarea la adresa economiei Californiei este prea mare”.

Primele nutrii au fost observate în comitatul Contra Costa anul trecut, iar două au fost capturate pe 15 august în apropiere de Dutch Slough. Originea lor şi cât de departe s-au răspândit rămân neclare.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor