Trump spune că nu va mai candida la preşedinţie în 2028 dacă pierde alegerile din noiembrie

Donald Trump (Samira Bouaou/The Epoch Times)
Redacţia
23.09.2024

Donald Trump a declarat că nu crede că va candida din nou la preşedinţie în 2028 dacă va pierde cursa pentru Casa Albă din acest an, relatează The Guardian.

Într-un interviu acordat duminică, fostul preşedinte american - care a candidat în 2016 şi 2020 - a fost întrebat dacă se vede candidând din nou peste patru ani.

„Nu, nu cred. Nu văd asta deloc”, a răspuns Trump.

„Să sperăm că vom avea succes”, a adăugat candidatul republican la preşedinţia SUA.

Aparent Kamala Harris îl devansează pe Trump în sondaje, după ce acesta stabilise anterior un avans solid faţă de Joe Biden - înainte ca preşedintele să îşi compromită campania de realegere după o prestaţie dezastruoasă la dezbatere. Dar cursa prezidenţială rămâne strânsă înainte de alegerile din noiembrie, în special în statele-cheie.

La întrebarea lui Attkisson ce poziţii crede că vor ocupa în administraţia sa persoane precum miliardarul tehnologic Elon Musk, fosta deputată democrată Tulsi Gabbard şi fostul candidat independent la preşedinţie Robert F Kennedy Jr., Trump a declarat că nu a făcut înţelegeri cu nimeni pentru că „nu este potrivit să o facă” şi „este prea devreme”.

Cu toate acestea, el a prezentat în ce domenii ar putea lucra Musk, Gabbard şi Kennedy, care sunt toţi foşti democraţi sau susţinători ai partidului, dacă ar fi ales.

„Bobby [Robert F Kennedy Jr. - n.n.] se va descurca foarte bine în domeniul sănătăţii şi al mediului. Se uită la alte ţări care nu folosesc substanţe chimice, unde folosesc mult mai puţin decât noi, iar oamenii sunt mai sănătoşi decât sunt în Statele Unite, care nu este o ţară atât de sănătoasă”, a menţionat el.

Kennedy a făcut campanie pentru Trump de când şi-a încheiat propria candidatură independentă la prezidenţiale pentru a-l susţine pe candidatul republican.

Trump a descris-o pe Gabbard, un veteran militar care a fost congresman democrat din Hawaii înainte de a se retrage, ca fiind „o persoană de bun simţ”. Ea a declarat recent că ar fi „onorată să servească” sub o a doua administraţie Trump. Gabbard a candidat la preşedinţie ca democrată în 2020, dar a ales să îl susţină pe candidatul republican la alegerile din acest an.

În timpul unui interviu pentru Fox News, Gabbard a spus că ar dori să aibă un rol în politica externă.

„Am cunoscut-o puţin şi a fost o mare onoare când am primit-o”, a spus Trump în interviul de duminică.

Luna trecută, atât Gabbard, cât şi Kennedy au fost numiţi în echipa de tranziţie a lui Trump, care l-ar ajuta pe acesta să aleagă politicile şi personalul dacă ar câştiga Casa Albă în noiembrie.

Trump l-a lăudat pe Musk ca fiind o persoană care poate promova politici de reducere a costurilor în guvernul federal, o idee pe care a lansat-o împreună cu o „comisie pentru eficienţa guvernamentală”.

„Elon este Elon”, a spus Trump.

„E un mare adept al reducerii costurilor. A fost întotdeauna foarte bun la asta, iar eu sunt bun la asta. Dar Elon, îţi spun, va intra şi va spune: ‘Asta trebuie să faci. Trebuie să faci asta.’ Este atât de implicat în asta, simte că există atât de multă risipă şi exces în această ţară, şi are dreptate”, a adăugat candidatul republican.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor