Nouă răniţi şi case avariate, în urma unui atac rusesc nocturn în oraşul ucrainean Zaporojie

Maşină incendiată în urma atacului forţelor ruse asupra oraşului Zaporojie, 22 septembrie 2024 (Ministerul Afacaerilor Interne din Ucraina)
Redacţia
23.09.2024

Forţele ruse au atacat, duminică seara, oraşul Zaporojie cu şase bombe aeriene, rănind nouă persoane, printre care şi un copil, a transmis pe Telegram şeful administraţiei militare a regiunii Zaporojie, Ivan Fedorov, potrivit Ukrainska Pravda.

Fedorov a mai scris că atacul a distrus parţial clădirile şi a generat incendii, necesitând intervenţia echipelor de pompieri şi de salvare.

Ministerul Afacerilor Interne al Ucrainei a raportat că ruşii au efectuat şase lovituri, potrivit primelor informaţii, cu bombe aeriene ghidate.

Ca urmare a atacului, maşinile parcate au luat foc şi clădirile rezidenţiale au fost avariate.

Ofiţeri de poliţie, experţi în dezamorsarea bombelor, paramedici, salvatori şi alte servicii relevante ale oraşului lucrează la locul atacului.

La ora 00:57, Fedorov a scris că numărul răniţilor crescuse la şase. Toate serviciile de urgenţă lucrau împreună pentru a face faţă consecinţelor atacului şi pentru a-i ajuta pe civilii răniţi.

În două locaţii au fost instalate corturi în care oamenii pot solicita sprijin.

Un centru de invincibilitate este deschis non-stop în apropierea locului atacului [un centru de invincibilitate este un local încălzit dotat cu alimente şi bănci de energie pentru a ajuta locuitorii care se confruntă cu dificultăţi din cauza întreruperilor de curent - n.r.].

La ora 01:59, Serviciul de Stat pentru Situaţii de Urgenţă a raportat că numărul persoanelor rănite a crescut la nouă, inclusiv un copil.

Echipele de salvare au evacuat locuitorii blocurilor de apartamente avariate.

Au fost efectuate lucrări de urgenţă pentru a îndepărta structurile distruse de la intrările în apartamente.

La ora 22:41, Forţele Aeriene ale Ucrainei au raportat că trupele ruse au lansat bombe aeriene în regiunea Zaporojie şi că aceasta reprezintă o ameninţare pentru oraşul cu acelaşi nume.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor