Trump o numeşte pe Kamala Harris "handicapată mintal"

Donald Trump (Samuel Corum/Getty Images)
Redacţia
30.09.2024

Candidatul republican la alegerile prezidenţiale, Donald Trump, şi-a intensificat atacurile personale la adresa rivalei sale democrate, Kamala Harris, repetând o insultă potrivit căreia aceasta ar fi „afectată mintal” şi spunând totodată că ar trebui „pusă sub acuzare şi urmărită penal”.

Mitingul lui Trump de duminică din Erie, Pennsylvania, a avut teme similare cu cele ale unui eveniment desfăşurat cu o zi înainte, pe care l-a descris drept un „discurs întunecat”. El a afirmat duminică, în faţa unei mulţimi care aplauda, că Harris este responsabilă pentru o „invazie” la frontiera dintre Statele Unite şi Mexic şi le-a spus că „ar trebui să fie pusă sub acuzare şi urmărită penal pentru acţiunile sale”.

„Coruptul Joe Biden a devenit handicapat mintal”, a adăugat el. „Trist. Dar mincinoasa Kamala Harris, sincer, cred că s-a născut aşa. E ceva în neregulă cu Kamala. Nu ştiu ce este, dar cu siguranţă lipseşte ceva. Dar ştiţi ce? Toată lumea ştie asta.”

Cu aproximativ o lună înainte de alegeri, Trump îşi intensifică utilizarea atacurilor personale şi ofensatoare, chiar dacă unii republicani spun că ar fi mai bine să se limiteze la problemele care îi preocupă pe alegători.

Trump a ameninţat mult timp cu acţiuni în justiţie împotriva rivalilor săi, inclusiv împotriva preşedintelui Joe Biden şi a rivalei sale din 2016, Hillary Clinton.

Trump are numeroase probleme juridice. El a fost condamnat în mai pentru falsificarea înregistrărilor comerciale într-un caz de şantaj în New York, sentinţa fiind programată pentru 26 noiembrie. Alte două cazuri sunt în curs de desfăşurare - un caz federal pentru presupusul său rol în aşa-numita insurecţie din 6 ianuarie 2021 şi un caz de stat în Georgia pentru eforturile sale de a anula pierderea sa din 2020 în faţa lui Biden.

Trump susţine că procurorii federali şi de stat îl vizează din motive politice.

Duminică, Trump a recunoscut că ar putea pierde în noiembrie: „Dacă ea câştigă, nu va fi atât de plăcut pentru mine, dar nu-mi pasă”.

Trump a ironizat-o pe Harris numind-o „proastă”, „slabă”, „proastă ca o cărămidă” şi „leneşă”. Aliaţii săi l-au împins public şi privat să vorbească mai degrabă despre economie, imigraţie şi alte probleme.

Harris nu a comentat atacurile recente ale lui Trump, dar a spus, când a fost întrebată despre alte comentarii, că a fost „acelaşi spectacol vechi. Aceeaşi schemă obosită pe care o auzim de ani de zile, fără niciun plan cu privire la modul în care va răspunde nevoilor poporului american”.

Harris a condus eforturile Casei Albe de a rezolva criza migranţilor care asaltează graniţa sudică a SUA, fiind criticată pentru ineficienţa măsurilor luate şi a neadevărurilor transmise în conferinţele de presă şi interviuri.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor