Agenţia franceză de presă AFP, afectată de un atac cibernetic

. (pixabay)
Redacţia
30.09.2024

Agenţia franceză de presă Agence France-Presse (AFP) a fost afectată de un atac cibernetic, a anunţat sâmbătă agenţia într-un comunicat, potrivit DPA.

Atacul asupra sistemului informatic al AFP, care a afectat parţial tehnologia de transmisie către clienţi, a fost descoperit vineri, dar nu este clar deocamdată cine a fost în spatele lui.

Departamentul tehnic al AFP, asistat de Agenţia Naţională de Securitate Cibernetică din Franţa (ANSSI), gestionează incidentul, iar autorităţile au fost notificate, a precizat compania.

Deşi atacul a afectat temporar transmisia, reportajele AFP la nivel mondial au continuat ca de obicei.

Atacul asupra agenţiei de presă urmează unui incident cibernetic major din martie, care a afectat mai multe ministere şi instituţii de stat franceze. La acea vreme hackerii pro-ruşi au revendicat atacul, potrivit presei, deşi autorităţile franceze nu au confirmat acest lucru.

Franţa acuză Rusia de intensificarea tentativelor de destabilizare de la începutul invaziei la scară largă a Kremlinului în Ucraina, în februarie 2022.

Agenţia de presă poloneză de stat PAP a fost, de asemenea, piratată în luna mai, iar guvernul de la Varşovia a declarat că pune incidentul pe seama serviciilor de informaţii ruse.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor