Rusia "condamnă în mod decisiv" uciderea şefului Hezbollah

Lavrov susţine că ar exista persoane care încearcă să provoace Iranul şi să tragă SUA într-un război regional în Orientul Mijlociu, iar apoi în toată lumea
Serghei Lavrov (Kirill Kudryavtsev/AFP via Getty Images)
Redacţia
29.09.2024

Rusia a condamnat sâmbătă Israelul pentru uciderea şefului Hezbollah, Hassan Nasrallah, îndemnând la o încetare imediată a focului în Liban, în timp ce ministrul de Externe al Moscovei a sugerat că există un efort de a atrage Washingtonul într-un război regional, potrivit AFP.

Nasrallah, care a condus Hezbollah, susţinut de Iran, timp de peste trei decenii, a murit într-un bombardament care a vizat sediul grupării din suburbiile sudice ale Beirutului vineri târziu.

Israelul va „purta întreaga responsabilitate” pentru consecinţele „tragice” pe care uciderea le va avea pentru regiune, a afirmat Ministerul de Externe într-o declaraţie.

„Condamnăm decisiv cea mai recentă crimă politică comisă de Israel... îndemnăm încă o dată insistent Israelul să înceteze imediat acţiunea militară”.

La sediul ONU din New York, unde o reuniune anuală a liderilor a fost dominată de criza din Liban, ministrul rus de Externe Serghei Lavrov s-a declarat „deosebit de îngrijorat” de recrudescenţa crimelor politice - inclusiv a lui Nasrallah.

„Percepţia mea este că există persoane care caută să provoace Iranul, să provoace ulterior Statele Unite şi apoi să declanşeze un război în toată regula în întreaga regiune”, a declarat el în cadrul unei conferinţe de presă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor