TikTok urmează exemplul Meta: Conturile media ruseşti de stat, acuzate de "operaţiuni de influenţă sub acoperire" şi interzise

(Pixabay.com)
Redacţia
25.09.2024

Aplicaţia video extrem de populară TikTok urmează mişcarea recentă a Meta şi elimină conturile asociate cu statul rus, informează Sky News.

TikTok a declarat că a eliminat conturile asociate cu mass-media de stat din Rusia pentru „implicarea în operaţiuni de influenţă sub acoperire”.

Aceasta face parte din eforturile site-ului de a preveni dezinformarea în perioada premergătoare alegerilor prezidenţiale din noiembrie din SUA.

Conturile afectate sunt cele ale grupului media Rossia Segodnia, care deţine serviciile de ştiri RIA Novosti şi Sputnik, precum şi cele ale TV-Novosti, organismul mamă al canalului de ştiri RT.

TikTok a declarat că respectivele conturi au fost restricţionate anterior în Regatul Unit şi în UE, iar conţinutul lor la nivel mondial a fost marcat ca fiind media controlată de stat.

Cu toate acestea, acum se înţelege că au fost interzise permanent.

Mişcarea urmează unei măsuri similare luate săptămâna trecută de Meta, proprietarul Instagram şi Facebook, care a interzis Rossia Segodnia, RT şi altele pentru „activitate de interferenţă străină”.

RT - care şi-a pierdut licenţa de emisie în Marea Britanie în martie 2022 - a declarat că firma americană „cenzurează fluxul de informaţii către restul lumii”.

Kremlinul susţine că Meta „se discreditează” prin interzicerea reţelelor.

Interdicţiile vin după ce SUA a depus acuzaţii luna aceasta împotriva a doi angajaţi ai RT pentru că ar fi încercat să angajeze o companie americană pentru a produce conţinut online care să influenţeze alegerile.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor