Un "OZN" care se deplasa neregulamentar a fost tras pe dreapta de un poliţist: "Am venit în scopuri paşnice"

Un vehicul farfurie a fost tras pe dreapta de un subşerif pe 28 iunie. (Ilustraţie de The Epoch Times, prin amabilitatea biroului şerifului din comitatul Crawford)
Michael Wing
25.09.2024

Aceasta este o oprire în trafic.

Maiorul Adam Carnal se afla la volan, rulând pe autostrada interstatală din Missouri, când privirea i-a fost atrasă de un obiect neobişnuit care se deplasa pe carosabil. Acesta părea să se mişte într-un mod bizar, legănându-se necontrolat, fapt ce i-a dat impresia că ar încălca limitele benzii de circulaţie. Comportamentul neaşteptat al vehiculului l-a determinat să intervină rapid, trăgându-l pe dreapta pentru a clarifica situaţia neobişnuită.

Era vineri, 28 iunie, în jurul orei 18:45, când maiorul Adam Carnal, şerif adjunct al Biroului Şerifului din Comitatul Crawford (CCSO), a fost nevoit să frâneze brusc. Vehiculul ciudat din faţa sa încetinise şi trăsese pe dreapta, oprindu-se pe acostament. Cu precauţie, maiorul Carnal a tras la rândul său în spatele acestuia, pregătindu-se să ia primul contact cu şoferul misterios. A coborât din maşină, pregătit să investigheze situaţia bizară ce tocmai se desfăşura.

Maiorul Carnal a observat imediat că aerodinamica vehiculului, sau mai degrabă lipsa acesteia, părea total nepotrivită pentru o deplasare normală pe şosea. Acest detaliu, în combinaţie cu rafalele de vânt, ar fi putut explica balansul necontrolat al vehiculului. Maşina în sine avea o formă neobişnuită, semănând cu o farfurie zburătoare, şi era de dimensiuni reduse, comparabilă cu un Geo – o marcă de maşini mici, comercializată de General Motors sub divizia Chevrolet între 1989 şi 1997. Ceea ce era şi mai surprinzător era cabina vehiculului: o sferă centrală din sticlă, prin care maiorul Carnal a putut distinge clar doi ocupanţi – un şofer şi un pasager.

El a notat numărul de înmatriculare expirat al acestuia.

„Era un bărbat la volan şi o femeie pe scaunul pasagerului”, a declarat maiorul Carnal pentru The Epoch Times. „Primul meu contact cu el a fost memorabil: deschisese cabina vehiculului, a făcut cea mai bună imitaţie a lui Spock [personaj fictiv de pe planeta Vulcan din filmul Star Trek - n.n.] şi a spus, cu un zâmbet, că «a venit cu gânduri paşnice».”

O vedere a vehiculului farfurie din SUV-ul de patrulare al maiorului Carnal. (Prin amabilitatea biroului şerifului din comitatul Crawford)
O vedere a vehiculului farfurie din SUV-ul de patrulare al maiorului Carnal. (Prin amabilitatea biroului şerifului din comitatul Crawford)

Ofiţerul a fost intrigat de interiorul neobişnuit al vehiculului în formă de farfurie. „Avea o mulţime de comutatoare şi butoane diverse. În plus, claxonul său suna ca un laser”, a relatat maiorul. „În general, dacă v-aţi imagina un OZN şi cum ar arăta pe interior, exact aşa arăta şi acesta.”

În cele din urmă, maiorul a decis să nu-i aplice o amendă pentru încălcarea regulilor de circulaţie, luând în considerare „caracterul binevoitor al şoferului” şi „trăsăturile fascinante ale vehiculului”. În loc de sancţiuni, a ales să afle mai multe despre scopul călătoriei acestora. Astfel, a descoperit că se îndreptau spre un festival din Roswell, New Mexico. Şoferul era un pasionat colecţionar de maşini, deţinând nu mai puţin de 70 de vehicule. Misiunea lui? Să răspândească pace şi bunăvoinţă în toate întâlnirile sale.

Maiorul Carnal stă lângă vehiculul farfurie în timpul unei opriri în trafic. (Prin amabilitatea biroului şerifului din comitatul Crawford)
Maiorul Carnal stă lângă vehiculul farfurie în timpul unei opriri în trafic. (Prin amabilitatea biroului şerifului din comitatul Crawford)

„Îşi foloseşte [vehiculul] pentru a construi relaţii în cadrul comunităţilor”, a declarat maiorul Carnal. „Îl conduce [şi] îl prezintă la diverse evenimente pe parcursul anului.”

Cu o experienţă de 19 ani în aplicarea legii, maiorul a descris această oprire ca fiind una dintre cele mai memorabile din cariera sa, cu siguranţă o întâlnire demnă de albumul de amintiri.

Pe măsură ce automobiliştii treceau pe lângă ei, încetineau şi le făceau poze, surprinşi de scena neobişnuită. Într-un gest spontan, ofiţerul şi „făptaşul” au decis să imortalizeze momentul, făcând o fotografie împreună pe marginea drumului. Aceasta a devenit rapid o ocazie de a apropia atât comunitatea locală, cât şi pe cei din afara comitatului Crawford. Fotografia a devenit virală pe reţelele sociale, captând atenţia publicului.

Şoferul vehiculului farfurie deschide trapa pentru o fotografie. (Prin amabilitatea biroului şerifului din comitatul Crawford)
Şoferul vehiculului farfurie deschide trapa pentru o fotografie. (Prin amabilitatea biroului şerifului din comitatul Crawford)

Mii de oameni au reacţionat la o postare a CCSO pe Facebook, lăsând comentarii pozitive de genul „cool!” şi „ grozav!”, în timp ce alţii au mulţumit biroului şerifului pentru că a împărtăşit mesajul. Unii se pare că au fost chiar martori la oprirea în trafic şi au oferit perspective diferite.

„Sunt din Indiana. Am avut plăcerea să trec pe lângă ei pe drum în trecut, în timp ce mă întorceam din Kentucky. Este cu siguranţă o privelişte minunată de văzut lol”, a scris Amanda Mendez.

William Mark a postat o fotografie şi a lăsat un comentariu: „Tocmai i-am văzut în Springfield!”

De asemenea, biroul şerifului a avut un mesaj special pentru comunitatea online.

„Şoferul a primit un avertisment scris pentru aceste încălcări”, a precizat CCSO într-o postare pe reţelele sociale. „Am ales să împărtăşim o postare amuzantă pe social media pentru comunitatea noastră. A fost o interacţiune grozavă, iar la final i-am urat să călătorească în siguranţă până la destinaţie.”

Această postare a întărit legătura dintre autorităţi şi public, arătând un aspect mai uman şi relaxat al aplicării legii.

Vehiculul „OZN” a fost tras pe dreapta a doua oară pe 2 iulie de un poliţist de stat din Oklahoma. (Prin amabilitatea Oklahoma Highway Patrol)
Vehiculul „OZN” a fost tras pe dreapta a doua oară pe 2 iulie de un poliţist de stat din Oklahoma. (Prin amabilitatea Oklahoma Highway Patrol)

Poliţistul Ryan Vanvleck îşi face un selfie cu şoferul şi pasagerul vehiculului farfurie pe 2 iulie. (Prin amabilitatea Oklahoma Highway Patrol)
Poliţistul Ryan Vanvleck îşi face un selfie cu şoferul şi pasagerul vehiculului farfurie pe 2 iulie. (Prin amabilitatea Oklahoma Highway Patrol)

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor