Şeful securităţii companiei ucrainene de stat Ukrenergo a fost arestat. Ce acuzaţii grave i se aduc

Trupe ale Serviciului de Securitate al Ucrainei (SBU) (Screenshot - Ukrinform)
Redacţia
17.10.2024

Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) l-a arestat pe unul dintre şefii de securitate ai companiei energetice de stat Ukrenergo pentru că ar fi justificat invazia la scară largă a Rusiei, ar fi pus la îndoială existenţa unui stat ucrainean independent şi ar fi susţinut uciderea civililor, a declarat SBU miercuri, potrivit The Kyiv Independent.

Instituţia media RBC-Ucraina a raportat, citând surse anonime, că persoana în cauză este Oleg Hribenko, care ar fi responsabil de menţinerea securităţii instalaţiilor de infrastructură critică.

SBU nu a nominalizat suspectul.

Dincolo de retorica antiucraineană şi pro-rusă a suspectului, SBU a declarat că acesta ar fi divulgat, de asemenea, informaţii cu privire la consecinţele loviturilor asupra instalaţiilor de infrastructură critică.

Într-o postare pe Telegram, Ukrenergo a declarat că a suspendat unul dintre angajaţii săi în legătură cu acest caz.

„Orice manifestări de justificare a agresiunii ruseşti sunt inacceptabile pentru echipa Ukrenergo”, a transmis compania.

Ukrenergo a adăugat că nouă dintre angajaţii săi au fost ucişi de atacuri ruseşti în timpul îndatoririlor lor oficiale, iar alţi 11 au fost ucişi luptând în armată.

Dacă va fi găsit vinovat, suspectul riscă până la opt ani de închisoare.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor