Premierul confirmă că va demisiona dacă PNL iese din coaliţie: Categoric! Multe tâmpenii se spun în campania electorală

Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă (Epoch Times Romania)
Andrei Popescu
09.10.2024

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, miercuri, la sfârşitul şedinţei de Guvern, că va demisiona din funcţie în cazul în care PNL va ieşi de la guvernare. În plus, Ciolacu a negat acuzaţiile lansate de Nicolae Ciucă, înscris în cursa pentru Cotroceni, care a afirmat că liberalii mai rămân în coaliţia de guvernare doar “pentru a împiedica escaladarea completă a abuzurilor pe care le pot realiza [social-democraţii – n.r.] pentru a câştiga alegerile”.

“Categoric [voi demisiona în cazul în care PNL iese de la guvernare – n.r.]. În momentul acela nu mai avem o coaliţie pentru Guvernul României”, a specificat prim-ministrul.

Întrebat de modul în care s-a desfăşurat şedinţa de Guvern pe fondul tensiunilor dintre PSD şi PNL, Ciolacu a afirmat:

“Două lucruri diferite. Unul este Guvernul României. Unul este coaliţia politică. Eu cred, în acest moment, că încălcăm o linie roşie. Confundăm iarăşi Guvernul României cu un guvern de coaliţie. Nimeni nu a venit cu cheltuieli suplimentare de capul lui. Sunt cheltuieli, de exemplu, astăzi avem cu medicamente ca oamenii să aibă acces la medicamentele oncologice. Nu vedeţi că este, totuşi, o chestie aşa generală ca să fie folosită în campanie?”

De asemenea, întrebat în legătură cu afirmaţiile liderului PNL că liberalii rămân în coaliţie doar pentru a opri fraudarea alegerilor de către social-democraţi, Ciolacu a răspuns:

“Suntem în campanie electorală. Multe tâmpenii se spun în perioada de campanie electorală. E una dintre ele. Cum voi frauda alegerile când ministrul de Interne este Cătălin Predoiu? Nu e Cătălin Predoiu? Spuneţi-mi şi mie, cum fraudăm alegerile? Părerea mea este că sunt nişte lozinci care au funcţionat prin anii `92, `96, uitând totuşi că noi suntem în anul 2024. Putem chema observatori internaţionali. N-am nicio problemă, dar cred că ne facem de râs ca ţară”.

Reamintim că, într-un video publicat luni seară, Nicolae Ciucă a anunţat că rupe coaliţia de guvernare pentru că “PSD are în ADN-ul său abuzul de putere”, dar partidul său va rămâne în executiv “doar pentru a împiedica escaladarea completă a abuzurilor pe care le pot realiza pentru a câştiga alegerile”.

“Practic, a fost eliminat la masa verde un adversar politic (Diana Şoşoacă - n.r.). Acest lucru mă preocupă pe mine şi cred că şi pe orice cetăţean care vrea ca România să rămână un stat democratic. Nu mă preocupă dacă PSD se bucură de eliminarea unui competitor politic, ci că ar putea face lucruri de neimaginat, pentru că PSD are în ADN-ul său abuzul de putere şi comportamentul de partid-stat.

Astăzi elimină un candidat, mâine altul, poimâine închid instituţii de presă, iar în final subordonează politic tot statul român. Mă voi asigura că acest lucru nu se va întâmpla şi că România nu va intra total pe mâna PSD. Este o datorie de onoare şi credinţă faţă de ţara noastră.

Coaliţia de guvernare cu PSD se opreşte aici. Rămânem în executiv doar pentru a împiedica escaladarea completă a abuzurilor pe care le pot realiza pentru a câştiga alegerile. Sigur că PSD şi-ar dori să guverneze singur în următoarea perioadă, pentru a reintroduce cota progresivă, pentru a subordona justiţia şi instituţiile statului, pentru a direcţiona resursele financiare ale bugetului în acţiuni populiste şi către clientele de partid”, a spus, printre altele Ciucă în mesajul sau video.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor