Şoşoacă i-a sunat pe candidaţii la prezidenţiale să renunţe la candidatură. Face publice conversaţiile

Diana Şoşoacă (Captură video)
Loredana Diacu
09.10.2024

Scoasă de CCR din cursa pentru Cotroceni, lidera SOS, Diana Şoşoacă, i-a sunat pe Marcel Ciolacu, Mircea Geoană şi Cristian Terheş şi le-a cerut acestora să se retragă din cursa prezidenţială, pentru ca alegerile să fie reorganizate, iar ea să-şi poată depune din nou candidatura.

Şoşoacă a transmis în direct pe reţelele sociale convorbirile cu candidaţii la preşedinţie.

Convorbirea cu Ciolacu: Liderul PSD o acuză de declaraţii antisemite

Şoşoacă: Am şi eu o întrebare pentru dvs., dacă într-adevăr ceea ce spuneţi este adevărat, că n-aveţi nicio legătură cu această acţiune împotriva mea la Curtea Constituţională...

Ciolacu: Eu sunt marele perdant la această acţiune.

Şoşoacă: Nu, marele perdant sunt eu, că nu candidez. Dar să spunem că sunteţi marele perdant. În acest context, în care Curtea Constituţională a încălcat Constituţia României... CCR nu putea să emită astfel de judecăţi de valoare.

Ciolacu: Eu o să vin cu o modificare legislativă... Ce am văzut eu, s-a creat un precedent (...) Din punctul meu de vedere, toată lumea trebuie să aibă şi o cale de atac. (...) Eu nu o să comentez niciodată o decizie a CCR. (...) Eu consider, şi am dat la toţi juriştii din partid să găsească o modificare legislativă, astfel încât să fie posibilă această cale de atac.

Şoşoacă: Având în vedere că absolut toată lumea a spus, şi este într-adevăr un atac la statul de drept, pentru că acolo a fost judecată nu de o instanţă de judecată... (...) Nu poţi să iei articole din ziar împotriva mea şi să emiţi judecăţi (...) În acest context, alegerile au fost deja fraudate. Atunci vă cer şi dvs., ca prezidenţiabil, şi tuturor prezidenţiabililor, să vă retrageţi candidatura la preşedinţia României, să refacem întreaga situaţie, să pot să îmi depun şi eu, şi oricine doreşte, candidatura, că mai sunt doi respinşi, astfel încât să fie totul egal pentru absolut toată lumea şi să mi se respecte şi mie dreptul fundamental de a fi aleasă şi alegătorilor mei de a alege. Trebuie să arătăm că nu suntem în Securistan. Eu am sesizat toate instituţiile internaţionale şi va fi foarte urât pentru România. (...)

Ciolacu: Acum, este şi latura în care aţi avut un discurs antisemit evident.

Şoşoacă: Domnule Ciolacu, nu există nicio decizie împotriva mea, nici civilă, nici... Nu aveţi dreptul să mă acuzaţi de antisemitism.

Ciolacu: Eu nu vă acuz, remarc, ca cetăţean, că aţi avut un atac antisemit, care este prevăzut de Codul Penal (...)

Şoşoacă: Eu trebuie să fiu de acord cu ce face Israelul? Dumneavoastră îi pupaţi.

Ciolacu: Eu nu îi pup. Eu nu am ce să pup, că nu pup pe nimeni.

Şoşoacă: Ba da, m-aţi pupat şi pe mine. Şi aţi pupat şi evreii care v-au venit în guvern. (...) Vă rog, adunaţi-i pe toţi şi retrageţi-vă toţi candidaturile la prezidenţiale. Haideţi să amânăm alegerile până când o instanţă va da o decizie.

Ciolacu: Pe mine nu mă deranjează nicio candidatură, a nimănui.

Şoşoacă: Aţi fi de acord să vă retrageţi candidatura?

Ciolacu: Nu! Este o decizie a CCR-ului, pe care o respect.

Dialogul integral poate fi urmărit aici.

Convorbirea cu Geoană

Europarlamentara SOS a vorbit şi cu Mircea Geoană, care şi el i-a spus că nu se va retrage din cursă. Totodată, Geoană i-a reproşat acesteia că face publică pe reţelele sociale o convorbire privată.

Şoşoacă: Noi nu am vorbit niciodată, dar vorbesc şi eu cu toţi candidaţii, mă rog, care doresc să răspundă, la prezidenţiale, având în vedere decizia CCR, pe care cred că o ştiţi, şi am văzut că aţi şi discutat un pic despre aceasta. Având în vedere că s-au încălcat grav normele constituţionale şi statul de drept, dvs. consideraţi că aceste alegeri mai sunt corecte? (...) Alegerile au fost deja fraudate.

Geoană: Decizia CCR produce efecte numai pentru viitor. (...) Asta e deja o interpretare puţin mai severă decât speţa aceasta.

Conversaţia integrală poate fi urmărită aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor