PNL continuă seria de atacuri la adresa PSD. Ciucă: Un partid-stat ce refuză să facă dreptate românilor. Nu îi pasă de oameni

Nicolae Ciucă (Facebook/IonelNicolaeCiuca)
Andrei Popescu
09.10.2024

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a lansat, miercuri, un nou atac la adresa PSD, acuzându-i pe social-democraţi că s-au opus adoptării de urgenţă a unui proiect de lege iniţiat de liberali menit să aducă “dreptate militarilor aflaţi în rezervă, prin eliminarea inechităţilor la pensiile acestora”.

“Condamn cu fermitate blocarea unui proiect de lege esenţial pentru militarii noştri, orchestrată de către PSD din motive pur politice. Pensiile militare nu ar trebui să fie un subiect de negociere sau orgoliu politic. Cer PSD să adopte de urgenţă legea care asigură actualizarea echitabilă a pensiilor militarilor români!”, a precizat Ciucă, miercuri, într-o postare pe Facebook.

Totodată, într-un mesaj video transmis pe acelaşi subiect, liderul PNL a elaborat subiectul şi a atacat în mod dur PSD, despre care susţine că este un “partid-stat” interesat doar de păstrarea influenţei, obţinerea “controlului absolut al instituţiilor” şi că nu îi pasă deloc de oameni:

“PNL a iniţiat un proiect de lege care aduce dreptate militarilor aflaţi în rezervă, prin eliminarea inechităţilor la pensiile acestora. Din păcate, în Parlament, colegii noştri din Partidul Social Democrat au blocat adoptarea acestui proiect, refuzând să sprijine procedura de urgenţă. Este regretabil că o iniţiativă care sprijină o categorie atât de importanţă pentru România este amânată din motive politice sau din orgoliu. Din păcate, PSD rămâne partidul-stat, un partid care refuză să facă dreptate românilor, preocupat doar să îşi conserve influenţa.”

“Sunt 200.000 de militari astăzi care merită să aibă acelaşi respect fiecare. Prin astfel de acţiuni, PSD arată că nu îi pasă de oameni, ci doar de controlul absolut al instituţiilor şi de abuzul de putere. Astfel de comportamente sunt o ameninţare directă la adresa libertăţilor şi drepturilor fundamentale. PNL se angajează să sprijine pensionarii militari şi să facem tot ceea ce este necesar pentru că acest proiect să fie adoptat cât mai repede. Nu este corect ca pensionarii să fie victimele unor calcule politice şi amânări nejustificate.”

Reamintim în acest context că, într-un alt material video, publicat luni seară, Ciucă a anunţat că rupe coaliţia de guvernare pentru că “PSD are în ADN-ul său abuzul de putere”, dar partidul său va rămâne în executiv “doar pentru a împiedica escaladarea completă a abuzurilor pe care le pot realiza pentru a câştiga alegerile”.

“Practic, a fost eliminat la masa verde un adversar politic (Diana Şoşoacă - n.r.). Acest lucru mă preocupă pe mine şi cred că şi pe orice cetăţean care vrea ca România să rămână un stat democratic. Nu mă preocupă dacă PSD se bucură de eliminarea unui competitor politic, ci că ar putea face lucruri de neimaginat, pentru că PSD are în ADN-ul său abuzul de putere şi comportamentul de partid-stat.

Astăzi elimină un candidat, mâine altul, poimâine închid instituţii de presă, iar în final subordonează politic tot statul român. Mă voi asigura că acest lucru nu se va întâmpla şi că România nu va intra total pe mâna PSD. Este o datorie de onoare şi credinţă faţă de ţara noastră.

Coaliţia de guvernare cu PSD se opreşte aici. Rămânem în executiv doar pentru a împiedica escaladarea completă a abuzurilor pe care le pot realiza pentru a câştiga alegerile. Sigur că PSD şi-ar dori să guverneze singur în următoarea perioadă, pentru a reintroduce cota progresivă, pentru a subordona justiţia şi instituţiile statului, pentru a direcţiona resursele financiare ale bugetului în acţiuni populiste şi către clientele de partid”, a spus, printre altele Ciucă în acel mesaj.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor