Pentagonul avertizează: Trupele nord-coreene vor deveni "carne de tun" dacă vor ajuta Rusia în Ucraina

Secretarul de presă al Pentagonului, generalul-maior Pat Ryder (Getty Images)
Redacţia
27.06.2024

Trupele nord-coreene care sunt trimise în Ucraina pentru a ajuta Rusia în război vor deveni "carne de tun", a declarat Pentagonul, potrivit Business Insider.

Secretarul de presă al Pentagonului, generalul-maior Pat Ryder, a declarat marţi că "cred că dacă aş fi în locul conducerii personalului militar nord-coreean, mi-aş pune la îndoială alegerile privind trimiterea forţelor mele pentru a fi carne de tun într-un război ilegal împotriva Ucrainei".

Ryder răspundea la o întrebare privind posibila trimitere de către Coreea de Nord a unor unităţi de geniu ale armatei în regiunea Doneţk din estul Ucrainei, ocupată de Rusia.

Potrivit televiziunii sud-coreene Chosun, care citează un oficial guvernamental sud-coreean şi la care face referire Reuters, Coreea de Nord plănuieşte să trimită forţe de construcţii şi de geniu în Ucraina ocupată încă de luna viitoare pentru lucrări de reconstrucţie.

La începutul acestei luni, Rusia şi Coreea de Nord au semnat un pact prin care sunt de acord să îşi acorde reciproc asistenţă militară în cazul în care cealaltă este atacată.

Unele ţări, printre care SUA şi Japonia, au condamnat această iniţiativă, iar Coreea de Sud a declarat că ia în considerare trimiterea de arme în Ucraina ca urmare a acestui fapt. Preşedintele Coreei de Sud a descris pactul drept o ameninţare la adresa securităţii naţiunii sale.

Ryder a descris Coreea de Nord care ar putea trimite forţe militare în Rusia ca fiind "cu siguranţă ceva de urmărit" şi a făcut aluzie la numărul mare de victime ruseşti din timpul războiului.

Ministerul britanic al Apărării a declarat la sfârşitul lunii mai că numărul total de soldaţi ruşi ucişi sau răniţi din februarie 2022 a fost de aproximativ 500.000.

De asemenea, a afirmat că numărul mediu zilnic de victime din rândul personalului rus în luna mai a fost de peste 1.200.

Rusia este cunoscută pentru faptul că îşi tratează propriile trupe ca fiind "de unică folosinţă".

Acest lucru se întâmplă inclusiv prin utilizarea tacticii "valului de carne de tun", prin care trimite valuri de soldaţi slab pregătiţi şi fără sprijin spre poziţiile ucrainene pentru a încerca să le copleşească.

Un soldat rus care planifică ofensivele a declarat luna aceasta că trebuie să trimită oameni în faţă ştiind că probabil vor muri, dar nu le spune cât de mici le sunt şansele de supravieţuire.

"Nu le pot spune oamenilor, altfel nu ar lupta cu speranţa de a câştiga", a spus el.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor