Mii de migranţi ilegali au fost deportaţi din Germania în Polonia

Punct de frontieră cu Polonia (Screenshot)
Redacţia
01.09.2024

Mii de migranţi ilegali au fost expulzaţi din Germania în Polonia, potrivit unor rapoarte recente. Aleksandra Fedorska, jurnalistă la postul independent Radio Wnet, a dezvăluit că, până la sfârşitul lunii iunie, 3.140 de persoane fuseseră expulzate numai din regiunea germană Brandenburg, potrivit RMX News.

Această cifră face parte dintr-o tendinţă mai largă, estimările sugerând că numărul total de expulzaţi din landurile germane învecinate ar putea ajunge la aproape 10.000.

Fedorska, vorbind la televiziunea conservatoare Republika, a remarcat o creştere semnificativă a prezenţei poliţiştilor de frontieră polonezi de-a lungul frontierei germane, descriind acest lucru ca o evoluţie pozitivă.

"Îi putem vedea pe autostrăzi şi efectuând controale mobile în zona de frontieră. Cu doar câteva luni în urmă, nu exista niciun semn al Poliţiei de Frontieră în această zonă", a declarat ea.

Problema deportării migranţilor a devenit un subiect important în discursul public, în special pe măsură ce tensiunile dintre Germania şi Polonia cu privire la gestionarea imigraţiei ilegale au escaladat.

Fedorska a subliniat că situaţia actuală a Germaniei contribuie la aceste tensiuni, crescând preocuparea publică privind siguranţa şi impactul potenţial asupra stabilităţii politice.

Jurnalista a discutat, de asemenea, despre impactul potenţial al viitoarelor alegeri regionale din estul Germaniei, inclusiv în Saxonia şi Brandenburg, asupra relaţiilor polono-germane.

Ea a subliniat popularitatea în creştere a partidului anti-imigraţie Alternativa pentru Germania (AfD) în aceste regiuni, sugerând că succesul acestuia ar putea tensiona şi mai mult dialogul transfrontalier, în special în ceea ce priveşte politicile de migraţie.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor