Elon Musk călătoreşte acum cu până la 20 de gărzi de corp care îl numesc codat „Voyager”, potrivit unui raport

Elon Musk (Marc Piasecki/Getty Images)
Redacţia
14.09.2024

Elon Musk s-ar deplasa însoţit de o echipă de 20 de gărzi de corp, care, conform presei americane, se referă la miliardarul american cu numele de cod „Voyager” potrivit Business Insider.

În multe privinţe, numărul mare de membri ai personalului de securitate al lui Musk are sens.

Cu o avere netă de peste 250 de miliarde de dolari, conform Bloomberg's Billionaires Index, el este cea mai bogată persoană din lume, iar această avere aduce unele riscuri foarte reale în ecuaţie.

Citiți și Australia vrea să legifereze Ministerul Adevărului. Musk îi numeşte "fascişti"

Dar Musk nu a fost întotdeauna atât de bogat, iar Times relatează că acesta obişnuia să prefere să se plimbe fără plutonul său personal care îl supraveghează 24 de ore din 24.

Dar, până în 2014, Musk avea o serie de gărzi de corp care gravitau în jurul lui pentru a-i rezolva diverse treburi, a evalua ameninţările şi pentru a cerceta persoanele considerate „urmăritori nepotriviţi”.

Potrivit scurgerilor, aceste cheltuieli pot ajunge la sume cu şase cifre într-o lună, o factură din ianuarie 2016 ajungând la peste 163.000 USD. Musk şi-ar fi sporit măsurile de securitate pe măsură ce averea, statutul şi riscurile de securitate creşteau.

De asemenea, el nu s-a ferit să vorbească despre problemele de securitate sau despre ameninţările la adresa sa. La reuniunea anuală a acţionarilor Tesla din iunie, Musk a declarat că „doi maniaci ucigaşi” l-au ameninţat cu moartea în ultimele luni.

Citiți și Un investitor din Silicon Valley spune că Elon Musk ar trebui să fie urmărit penal pentru "subminarea guvernului care îl plăteşte"

De asemenea, el a luat măsuri pentru a-şi spori securitatea.

În 2022, Business Insider a dezvăluit că Musk a cumpărat în secret o casă după ce fosta sa adresă a devenit de notorietate publică. Un vecin a declarat anterior pentru BI că locuinţa miliardarului are securitate 24/7. Musk a încercat, de asemenea, să elimine de mai multe ori un cont X, fost Twitter, care urmărea avioanele sale private.

După ce Musk a declarat că lucrurile „au devenit un pic nebuneşti” la recenta întâlnire a acţionarilor Tesla, securitatea sa a crescut aparent miza pentru a ţine pasul.

Un fişier SEC Tesla a arătat că firma de securitate a lui Musk a facturat companiei 2,4 milioane USD în 2023 şi încă 500.000 USD până în februarie 2024, reprezentând doar o parte din cheltuielile totale de securitate ale lui Musk.

Şi că securitatea îl urmăreşte peste tot - chiar şi la baie. Tatăl lui Musk, Errol, a luat act de acest lucru, spunând că se teme pentru siguranţa fiului său „chiar dacă are în jur de 100 de agenţi de securitate”. Musk a sporit chiar şi securitatea casei lui Errol din Africa de Sud, dotând-o cu un sistem de camere video, garduri electrificate şi monitorizare constantă de către paznici, a declarat Errol.

Citiți și Experimentul brazilian - Amenda de 9.000 USD pentru accesarea X ridică un "zid al cenzurii" între cetăţeni şi informaţiile nereglementate

Musk nu este singurul magnat al tehnologiei care dublează cheltuielile de securitate. Conform unei declaraţii SEC, remuneraţia totală de 24 de milioane de dolari din 2023 a lui Mark Zuckerberg de la Meta „a constat aproape în întregime în costuri legate de securitatea personală” la reşedinţele sale şi în timpul călătoriilor private.

Alte companii au cheltuit cifre mai modeste, Apple cheltuind peste 820.309 USD în 2023 pentru securitatea personală a CEO-ului Tim Cook şi peste 1.621.468 USD pentru costuri legate de călătoriile private.

Tesla a întărit, de asemenea, securitatea după ce fostul său director financiar, Zachary Kirkhorn, a primit o ameninţare cu moartea prin care i se cereau 300.000 USD în bitcoin prin e-mail, a relatat anterior Business Insider.

De asemenea, cel puţin alte cinci apeluri la numărul de urgenţă (911) ar fi fost efectuate între 2022 şi 2023 de la sediul central al Tesla, pe care forţele de ordine le-au catalogat drept „ameninţări teroriste”, a raportat BI.

Foşti şi actuali angajaţi au declarat anterior pentru BI că lucrătorii fabricii, atât în Nevada, cât şi în Texas, trebuie să treacă prin verificări ale ecusoanelor la intrare şi în două puncte separate odată intraţi în clădire.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor