Macron se întâlneşte cu Musk şi alţi lideri de afaceri, pe fondul Jocurilor Olimpice

Preşedintele Franţei Emmanuel Macron şi miliardarul Elon Musk (Getty Images)
Redacţia
25.07.2024

Preşedintele francez Emmanuel Macron va găzdui joi un prânz pentru unii dintre cei mai influenţi executivi din lume, pentru a-i asigura că Franţa este încă o destinaţie de investiţii de top, informează POLITICO.

La Elysee, Macron va lua masa cu aproximativ 40 de directori de top, inclusiv Elon Musk de la Tesla, James Quincey de la Coca-Cola, Joe Tsai de la Alibaba, Brian Chesky de la Airbnb, Shǒu Zi Chew de la TikTok, Aditya şi Lakshmi Mittal de la ArcelorMittal, Neal Mohan de la YouTube, David Ricks de la Eli Lilly, Jay-Yong Lee de la Samsung şi Bernard Arnault de la LVMH. Ministrul francez de finanţe Bruno Le Maire va fi şi el prezent la eveniment.

„Liderii de afaceri sunt în mod evident foarte atenţi la situaţia politică din Franţa”, a declarat un oficial al Elysee, adăugând că Macron îi va asigura că politicile franceze de atragere a investitorilor străini nu se vor schimba.

După alegerile anticipate din iulie, încă planează incertitudinea cu privire la cine va guverna Franţa. În timpul campaniei sale electorale, Macron a avertizat în mod repetat că o victorie a adversarilor săi de extremă-dreapta sau de extremă-stânga ar pune sub semnul întrebării unele dintre reformele pro piaţă pe care le-a implementat în ultimii şapte ani şi ar face Franţa o ţară mai puţin atractivă pentru investitorii străini.

Odată cu începerea oficială a Jocurilor Olimpice, vineri, cu o ceremonie de deschidere fără precedent pe Sena, aproximativ o sută de şefi de stat şi de guvern, precum şi directori de top din elita mondială a afacerilor se vor amesteca în Paris.

În pofida unei balanţe comerciale dezastruos de negative în ceea ce priveşte bunurile, sub Macron, Franţa s-a dovedit deosebit de puternică în atragerea banilor străini, datorită în parte subvenţiilor generoase.

În timp ce mulţi dintre executivii prezenţi la prânz au investit deja în Franţa, Tesla lui Musk nu are fabrici în Franţa, în ciuda eforturilor lui Macron de a-l convinge.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor