Dronele ucrainene continuă să ţintească fabricile de alcool din Rusia

Distileriile de alcool din Iefremov şi Luzhlovsky, Rusia, au fost ţinta atacurilor ucrainene cu drone din dimineaţa zilei de marţi, 22 octombrie 2024 (Screenshot - X)
Redacţia
28.10.2024

Drone ucrainene au vizat fabricile de etanol din regiunea Voronej din sudul Rusiei, au anunţat canalele ruseşti de pe aplicaţia Telegram, în timp ce guvernatorul regional a declarat că atacul a rănit două persoane, a provocat un incendiu şi a deteriorat două întreprinderi industriale, potrivit Reuters.

Guvernatorul regional, Alexandr Gusev, a declarat pe aplicaţia de mesagerie Telegram că pompierii au stins incendiul din districtul Anninsky din regiune care a rănit doi muncitori.

Gusev a mai spus că, duminică târziu, aproximativ 10 drone ucrainene au fost distruse sau interceptate deasupra regiunii, iar resturile au avariat mai multe clădiri din district, precum şi din districtul Novokhopersky.

Ministerul rus al Apărării a declarat însă că o singură dronă ucraineană a fost distrusă deasupra regiunii Voronej, dintr-un total de 21 doborâte peste teritoriul său în cursul nopţii.

Exploziile au fost auzite în apropierea unei fabrici de alcool etilic din satul Krasnoye din districtul Novokhopersky, a declarat canalul de ştiri Baza de pe Telegram, care este apropiat de serviciile de securitate ale Rusiei, precum şi alte câteva canale de ştiri de pe aplicaţie.

Canalul de ştiri de ultimă oră SHOT a declarat că incendiul a izbucnit la o distilerie din satul Anna din Anninsky. Videoclipurile de pe reţelele sociale au arătat flăcări mari la o clădire, care luminau întunericul.

Reuters a reuşit să confirme locaţia imaginilor de pe social media ca fiind districtul Anninsky din regiunea Voronej. Data nu a putut fi verificată.

Ucraina nu a făcut niciun comentariu imediat. Kievul a declarat adesea că atacurile sale cu drone pe teritoriul Rusiei vizează infrastructuri esenţiale pentru efortul de război al Rusiei, ca răspuns la atacurile continue ale Moscovei pe teritoriul Ucrainei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor