Liderul cecen Kadîrov spune că Musk i-a dezactivat de la distanţă bolidul Tesla Cybertruck

Imagine din videoclipul postat de canalul Telegram al lui Kadîrov, în care liderul cecen stă cu o mitralieră montată pe un Cybertruck Tesla în Groznîi, Cecenia, 17 august 2024. (Canalul de Telegram al lui Ramzan Kadyrov)
Redacţia
20.09.2024

Ramzan Kadîrov, şeful notoriu al regiunii Cecenia din Rusia, l-a acuzat pe Elon Musk că i-a dezactivat de la distanţă un Cybertrack Tesla Inc. despre care a spus că a fost folosit în războiul Rusiei împotriva Ucrainei.

Kadîrov, un susţinător înverşunat al preşedintelui Vladimir Putin şi al invaziei Ucrainei, a declarat joi, într-o postare pe Telegram, că vehiculul a fost echipat cu o mitralieră şi folosit în luptele de acolo.

„Vehiculul a făcut faţă cu brio sarcinilor sale de luptă. Acum, Musk a oprit recent Cybertruck-ul de la distanţă”, a spus Kadîrov.

Liderul cecen a declarat luna trecută că a primit vehiculul, ceea ce l-a determinat pe Musk să nege pe platforma sa de socializare X că l-ar fi donat.

Serviciul de presă Tesla nu a răspuns imediat la o solicitare de comentarii trimisă prin e-mail.

Citiți și "Măcelarul din Groznîi" are o nouă "jucărie". Kadîrov se laudă cu o Tesla Cybertruck transformată în maşină de război

Context

Reamintim că Ramzan Kadîrov, liderul cecen poreclit "Măcelarul din Groznîi" şi cunoscut pentru loialitatea sa faţă de preşedintele rus Vladimir Putin, a prezentat pe la jumătatea lunii august, un nou vehicul inedit – un Tesla Cybertruck modificat cu o turelă de arme.

Kadîrov anunţa la acea vreme că vehiculul urma să fie trimis pe câmpul de luptă din Ucraina.

„Am primit un Tesla Cybertruck de la respectatul Elon Musk. Am fost încântat să testez noua tehnologie şi am văzut personal că nu degeaba este numit ‘Cyberbeast’. Este cu adevărat o 'bestie' invulnerabilă şi rapidă”, anunţase atunci Kadîrov pe canalul său de Telegram.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor