"Măcelarul din Groznîi" are o nouă "jucărie". Kadîrov se laudă cu o Tesla Cybertruck transformată în maşină de război

Imagine din videoclipul postat de canalul Telegram al lui Kadîrov, în care liderul cecen stă cu o mitralieră montată pe un Cybertruck Tesla în Groznîi, Cecenia, 17 august 2024. (Canalul de Telegram al lui Ramzan Kadyrov)
Redacţia
18.08.2024

Ramzan Kadîrov, liderul cecen poreclit "Măcelarul din Groznîi" şi cunoscut pentru loialitatea sa faţă de preşedintele rus Vladimir Putin, a dezvăluit un nou vehicul inedit – un Tesla Cybertruck modificat cu o turelă de arme, relatează POLITICO.

Kadîrov a anunţat că acest vehicul va fi trimis pe câmpul de luptă din Ucraina.

„Am primit un Tesla Cybertruck de la respectatul Elon Musk”, a scris Kadîrov pe Telegram sâmbătă.

„Am fost încântat să testez noua tehnologie şi am văzut personal că nu degeaba este numit ‘Cyberbeast’. Este cu adevărat o 'bestie' invulnerabilă şi rapidă.”

Liderul cecen, cunoscut pentru stilul său extravagant, a postat un videoclip în care poate fi văzut conducând în jurul palatului său prezidenţial vehiculul modificat. Cybertruck-ul a fost echipat cu o turelă de arme fixată pe acoperiş, iar la un moment dat în înregistrare, Kadîrov, zâmbitor şi purtând o glugă neagră şi o centură cu muniţie, apare manevrând această turelă.

Kadîrov a declarat că vehiculul va fi „trimis în curând” pe frontul din Ucraina, exprimându-şi încrederea că această „bestie” va fi de mare folos soldaţilor săi.

Liderul cecen i-a mulţumit lui Elon Musk, fondatorul Tesla, şi l-a invitat să viziteze Groznîi.

„Elon, îţi mulţumesc! Vino la Groznîi, te voi primi ca pe cel mai drag oaspete al meu!”, a spus Kadîrov.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor