Secretarul General al NATO: Cu cât dăm mai multe arme Ucrainei, cu atât mai repede pacea va veni

Jens Stoltenberg (John Thys/AFP via Getty Images *)
Redacţia
20.09.2024

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, consideră că Occidentul va grăbi sfârşitul războiului din Ucraina dacă va spori ajutorul militar acordat Kievului.

Prezent la un eveniment organizat de German Marshall Fund pe 19 septembrie, Stoltenberg a remarcat că „cea mai rapidă modalitate de a pune capăt războiului este de a-l pierde”, dar acest lucru nu ar duce la pace, ci la ocuparea de către Rusia.

„Astăzi, preşedintele [sic!] Putin crede că îşi poate atinge obiectivele pe câmpul de luptă. Şi el crede că ne poate aştepta. Acesta este motivul pentru care continuă să ducă războiul său brutal. Nu cred că îl putem face pe Putin să se răzgândească. Dar cred că îi putem schimba calculele”, a adăugat el, potrivit Ukrainska Pravda.

Secretarul general al NATO consideră că, pentru a realiza acest lucru, Occidentul trebuie să furnizeze Ucrainei cât mai multe arme, astfel încât liderul de la Kremlin să renunţe la ideea că poate cuceri teritoriul ucrainean prin forţă.

„Paradoxul este că, cu cât suntem capabili să livrăm mai multe arme pentru Ucraina, cu atât este mai probabil să ajungem la o pace şi la sfârşitul războiului. Şi cu cât sprijinul nostru militar pe termen lung este mai credibil, cu atât mai repede se va încheia războiul”, a conchis Stoltenberg.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor