Zelenski afirmă că armata ucraineană a redus potenţialul Rusiei de a ataca pe frontul de est

Volodimir Zelenski (president.gov.ua)
Redacţia
20.09.2024

Forţele ucrainene au redus potenţialul trupelor ruse de a lansa atacuri în regiunea Doneţk, pe frontul de est al războiului care durează de peste 2 ani şi jumătate, a anunţat preşedintele Volodimir Zelenski, transmite Reuters.

În discursul său nocturn de joi seara, preşedintele Ucrainei a declarat după ce s-a consultat cu comandanţii militari, că armata face tot posibilul „pentru rezilienţa brigăzilor noastre de luptă”.

„În acest moment, Forţele de apărare ucrainene au reuşit să diminueze potenţialul de atac al ocupanţilor în regiunea Doneţk”, a spus el.

Potrivit lui Zelenski, situaţia a rămas „extrem de dificilă, cu lupte dure în fiecare zi” în cele două sectoare ale frontului de est supuse celor mai multe atacuri ruseşti - în apropierea oraşelor Pokrovsk şi Kurahove.

Operaţiunea Ucrainei în regiunea Kursk din sudul Rusiei, lansată luna trecută, a reuşit să determine armata rusă să redirecţioneze resursele de pe frontul de est, a mai spus preşedintele ucrainean.

Capturarea trupelor ruse a consolidat „fondul de schimb” de prizonieri de război al Ucrainei, care urmează să fie folosit ca monedă de schimb în facilitarea schimburilor cu Moscova.

„În acest teatru am reuşit să deturnăm aproape 40.000 de soldaţi ruşi. Măsurile noastre active continuă”, a spus el.

Preşedintele ucrainean a declarat, de asemenea, că o persoană a murit într-un atac rusesc asupra unei reşedinţe pentru persoane în vârstă din regiunea Sumî din nordul Ucrainei, o zonă supusă frecvent atacurilor ruseşti.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor