Lasconi, ridicată în slăvi într-un clip de campanie: “Elena, tu eşti Kamala de Câmpulung” / Ce reacţii au avut românii

Elena Lasconi la recital (Captură video)
Andrei Popescu
27.08.2024

Elena Lasconi, lideră USR şi candidată la alegerile prezidenţiale, a postat un clip de campanie în care un profesor i-a interpretat o melodie, care o ridica în slăvi şi o prezenta drept candidatul cel mai potrivit pentru fotoliul de la Cotroceni.

“Elena, tu ai sânge de president, Elena, eu te votez şi spun prezent; Da, da, tu, tu n-o să ne-nşeli aşteptările, Da, da, tu, tu o să ne iei voturile; Elena, tu eşti Kamala de Câmpulung, Elena, te-am aşteptat îndelung”, au fost câteva dintre versurile melodiei interpretate de domnul profesor.

După recital, Lasconi l-a întrebat pe profesor ce ar trebui să se întâmple în România ca lucrurile să se schimbe în mai bine şi de ce este atât de sigur că ea va obţine voturile românilor la alegerile prezidenţiale:

“Pentru că la mine în familie e o blondă care mă conduce şi am ajuns bine până acum şi ar fi cazul ca ţara asta să ajungă bine, ca şi mine”, a răspuns profesorul.

De asemenea, întrebat ce ar trebui schimbat în sistemul de educaţie pentru ca acesta să fie îmbunătăţit, profesorul a precizat:

“Păi, să se dea profesorilor un pic mai multă libertate, în sensul că, ştiţi, ni s-au restrâns nouă drepturile şi… la elevi... au voie să facă aproape orice şi nu prea avem metode ca să-i… Dar am înţeles că anul acesta se face o clasă unde cei obraznici vor fi puţin izolaţi, scoşi, că nu aveam voie să-i scoatem de la oră, şi un sistem de… politica şcolii şi a elevului. Elevul să fie în centrul actului educativ şi noi profesorii să îi ajutăm să evolueze şi ţara aceasta să fie condusă, în sfârşit, de cineva capabil ca dumneavoastră”.

Postarea de campanie a primit peste 5.200 de aprecieri şi aproape 900 de comentarii.

Majoritatea comentariilor au fost pozitive, însă au fost şi unele negative, care au descris clipul de campanie ca fiind o formă de încurajare a unui “cult al personalităţii”.

În continuare, redăm o parte dintre comentarii:

“Vă salut cu respect din Nord Brabant Nederlands doar pe cei care s-au săturat de minciunile pesede şi vor să trăiască liberi şi fără teama de incertitudine”

“Este singura variantă! Elena Lasconi”

“Lasconi de Câmpulung - Preşedintele României!”

“Votez! Doamne ajută să ne luaţi toate voturile!”

“Mult succes, Elena Lasconi, mult succes, USR! Treziţi-vă, oameni buni şi nu mai votaţi Ciuci, Ciolaci şi extremişti, hai să fim şi noi la nivelul de trai al altor ţări, destul ne-au jefuit PSD-PNL!”

“Toţi cei care aţi votat timp de 35 ani PSD-ul şi PNL-ul nu v-aţi săturat de ei???? Sau v-au dat câte 1 kg de făină, un ulei, 1 kg de zahăr şi aţi votat? Sau poate aţi făcut bani cu PSD-ul şi PNL-ul şi acum vă este frică că pierdeţi bani??? Hai Elena...”

“Doamna Elena Steaua vs FCSB este un subiect de campanie FCSBul are 5000000 de suporterii apropiaţivă [sic] de Becali este o pîine de mîncat susţineţi că Steaua este FCSB”

“Aţi început să o slăviţi şi pe această doamnă mai aveţi puţin şi o să-i faceţi ode şi o să şi-o ia în cap !”

“În locul domniei voastre, nu aş fi postat aşa ceva !!! E ridicol ! Nu avem nevoie de ode, de cultul personalităţii, ci de oameni demni, oneşti, bine pregătiţi !!! La acest moment se pare că nici unul din cei ce şi-au anunţat intenţia de a candida, nu corespunde celor de mai sus !”

“Mi se pare cam deşănţată această campanie de ridicat în slăvi a unui cantitat la foncţia[sic] de prezident”

“Tare mare prefăcută eşti, trebuia să dai la actorie! Eşti bună de un film, tragic dramatic ! Dar nimeni nu te cunoaşte, ca uni[sic] ce ţi-au fost aproape!”

Vă invităm să urmăriţi materialul video.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor