Jurnalism de investigaţie: Cartea „Carnagiul” a lui Gutmann arată amploarea recoltării forţate de organe din China (video)

Ethan Gutmann (D), David Kilgour (al doilea din dreapta) în Knesset, Israel, 17 februarie 2014.
Ethan Gutmann (D), David Kilgour (al doilea din dreapta) în Knesset, Israel, 17 februarie 2014. (Prin bunăvoinţă)

Material video pe pagina originală a Epoch Times România

Ca urmare a expunerii recoltării de organe de la practicanţi Falun Gong desfăşurată de Partidului Comunist Chinez, mai multe investigaţii secrete au fost efectuate pentru a se verifica autenticitatea afirmaţiei. „Carnagiul”, noua carte a jurnalistului de investigaţii Ethan Gutmann, abordează pe larg acest subiect extrem de sensibil pentru regimul de la Beijing, relatează NTD TV.

„Carnagiul”, care va fi lansată în luna august, ilustrează recoltarea de organe de la practicanţii Falun Gong şi reprezintă o investigaţie minuţioasă care cuprinde dovezi strânse de la peste o sută de martori. Printre ei se află şi un chirurg cu o reputaţie inegalabilă de integritate şi sinceritate. Acesta avea cunoştinţe personale şi directe despre recoltarea de organe din China continentală, a declarat Gutmann.

Doctorul a aflat despre recoltarea de organe în timp ce era în vizită în afara Chinei, iar după întoarcerea sa în China, el a efectuat propria sa anchetă.

Aflat într-o vizită la New York, doctorul Liu a vorbit cu jurnaliştii de la NTD TV despre ceea ce se petrece în spitalele din China: "Am consultat baza de date medicale referitoare la transplanturile de organe şi am constatat că există un număr de cazuri de transplant de rinichi deosebit de ridicat. Când m-am uitat la cazuri, niciunul dintre ele nu era disponibil. Când am cerut cazurile de la personalul care se ocupă cu evidenţa, ei toţi au evitat cererea mea, ca şi cum ar ascunde ceva".

Dr. Liu a explicat că peste tot prin spitalul unde lucra erau pliante despre transplanturi de organe.

Dr. Liu: "Pe broşura de transplant de rinichi, de exemplu, se preciza „potrivire rapidă pentru orice tip de sânge şi donator. Astfel de fluturaşi erau mult mai mulţi decât înainte. Nu aveam nicio idee de unde provin aceste organe. Unii medici au scris rapoarte, dar, datele din rapoarte au fost păstrate secrete. Cu cât făceau mai multe operaţii cu atât mai iscusiţi deveneau".

Abordarea lui Ethan Gutmann, pus în faţa informaţiilor privind recoltarea ilegală de organe de la practicanţii Falun Gong, a trecut de la scepticism, specific profesiei, la efectuarea de investigaţii şi, în final, la implicarea directă în expunerea acestor crime sumbre, după cum reiese din celelalte două cărţi ale sale, Organele Statului şi Pierzând Noua Chină.

Gutmann a explicat că lucrarea sa se sprijină de fapt pe umerii unor „titani” care s-au aventurat în investigarea acestui subiect sensibil - procurorul David Kilgour, fost secretar de stat al Canadei pentru Asia Pacific; David Matas, un reputat avocat de drepturile omului; Organizaţia Mondială pentru Investigarea Persecuţiei Falun Gong (WOIPFG) şi Matthew Robertson care a făcut primele relatări.

Kilgour şi Matas au enumerat 52 de probe cheie în raportul lor „Bloody Harvest”, nominalizat la premiul Nobel pentru Pace, dintre care multe au fost bazate pe documente guvernamentale chineze.

Gutmann a precizat că toate aceste dovezi provenite din surse diferite arată clar recoltarea forţată de organe desfăşurată de PCC. Munca de teren şi interviurile refugiaţilor au stat la baza muncii lui Gutmann.

"Când ai informaţii similare din locuri atât de diferite - Asia, Australia, Europa, America de Nord şi de la persoane care nu au nicio legătură una cu alta - un tânăr practicant Falun Gong, o asistentă medicală uigură, un călugăr tibetan. Atunci, mantia scepticismului trebuie dată cu siguranţă la o parte", a declarat jurnalistul.

Potrivit anchetei lui Gutmann, nu mai puţin de 65.000 de practicanţi Falun Gong au fost supuşi recoltării de organe pe viu. El s-a întrebat: "De ce şi-ar lua conducerea chineză un astfel de risc nebun? De ce ar comite atrocităţi la o scară atât de mare?" De fapt, acestea sunt dilemele principale pe care le investighează această carte. Şase dintre cele zece capitole ale cărţii sunt concepute să arate cum şi de ce reprimarea Falun Gong a ieşit de sub control.

Falun Gong este o practică tradiţională chineză ce are la bază valorile morale adevăr, compasiune şi toleranţă, şi a fost scoasă în afara legii de către regimul chinez în 1999 când numărul practicanţilor a ajuns la aproximativ 100 de milioane. Aceştia au fost deseori supuşi diverselor forme de tortură şi de spălare a creierului în încercarea de fi "transformaţi".

Artizanul acestei persecuţii a fost liderul PCC de la vremea respectivă, Jiang Zemin, care la un moment dat a decis că numărul mare de persoane care practicau Falun Gong ar fi o ameninţare la adresa supremaţiei regimului, deşi iniţial PCC a promovat practica, recunoscând beneficiile pe care aceasta le aducea în domeniul sănătăţii.