În UK, scandalul pariurilor continuă: Alţi 5 ofiţeri de poliţie au pariat pe data alegerilor

Rishi Sunak - premierul Marii Britanii (Facebook - Rishi Sunak)
Redacţia
26.06.2024

Autoritatea de reglementare a jocurilor de noroc din Marea Britanie a susţinut că alţi cinci ofiţeri de poliţie au pariat pe data alegerilor naţionale din 4 iulie, a declarat marţi Poliţia Metropolitană, potrivit AP News.

Astfel, se amplifică afirmaţiile potrivit cărora persoane apropiate guvernului au folosit informaţii privilegiate pentru propriul profit.

Metropolitan Police a declarat că Gambling Commission a transmis informaţii cu privire la presupusa conduită necorespunzătoare a celor cinci ofiţeri. Ofiţerii, care au lucrat în serviciul de protecţie a regalităţii, politicienilor şi diplomaţilor, nu au fost arestaţi.

O anchetă a organismului de supraveghere a jocurilor de noroc este în curs, a declarat poliţia.

Această evoluţie vine după ce s-a aflat că mai mulţi membri ai Partidului Conservator aflat la guvernare şi una dintre gărzile de corp ale premierului britanic Rishi Sunak au fost anchetaţi pentru că ar fi folosit informaţii privilegiate pentru a plasa pariuri pe data alegerilor înainte ca acestea să fie anunţate.

Garda de corp a fost arestată săptămâna trecută sub suspiciunea de abuz în serviciu.

Scandalul, izbucnit cu doar câteva zile înainte de alegerile naţionale, a umbrit campania conservatorilor. Se aşteaptă ca partidul să piardă în faţa Partidului Laburist, aflat în opoziţie, după cei 14 ani în care conservatorii s-au aflat la putere.

Marţi, Partidul Conservator a declarat că îşi retrage sprijinul pentru doi candidaţi electorali, Craig Williams şi Laura Saunders, care au fost investigaţi de Comisia pentru jocuri de noroc în legătură cu presupusele pariuri. Dar, deoarece nominalizările s-au încheiat, ambii politicieni vor rămâne pe buletinul de vot.

Williams a declarat că îşi va continua campania, cooperează cu comisia şi intenţionează să îşi reabiliteze numele.

"Am comis o eroare de judecată, nu o infracţiune, şi vreau să vă reiterez scuzele mele direct", a spus el într-un videoclip postat pe platforma de socializare X.

Williams a fost secretarul parlamentar privat al lui Sunak, precum şi membru al Parlamentului care candidează pentru realegere la 4 iulie. El a recunoscut că a fost investigat pentru că a plasat un pariu de 100 de lire sterline pe alegerile din iulie cu câteva zile înainte de anunţarea datei organizării scrutinului.

Soţul lui Saunders, Tony Lee, directorul de campanie al Partidului Conservator, şi-a luat concediu de odihnă ca urmare a acuzaţiilor potrivit cărora şi el ar fi fost anchetat pentru presupuse pariuri.

Un al patrulea conservator, Nick Mason, şeful serviciului de statistică al partidului, ar fi fost, de asemenea, anchetat în legătură cu această chestiune.

Într-o nouă întorsătură a scandalului, Partidul Laburist a declarat marţi că a suspendat unul dintre candidaţii săi la parlamentare, Kevin Craig, după ce a fost informat că este anchetat de Comisia pentru jocuri de noroc pentru că a pariat pe rezultatul propriei sale curse.

Craig şi-a cerut scuze pentru o "eroare stupidă de judecată" şi a dezvăluit că, de fapt, a pariat împotriva lui însuşi, presupunând că nu va câştiga locul din Suffolk Central şi Ipswich de Nord, unde conservatorii au câştigat cu o majoritate de peste 23 000 în 2019.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor