O groapă uriaşă, adâncă de 30 de metri, a apărut în mijlocul unui teren de fotbal din Illinois [Video]

O dolină adâncă de 30 de metri şi la fel de lată s-a deschis în mijlocul unui teren de fotbal din SUA, în centrul parcului Gordon Moore din Alton, Illinois, înghiţind un stâlp de iluminat uriaş, 26 iunie 2024 (Screenshot - Youtube)
Redacţia
28.06.2024

O groapă adâncă de 30 de metri şi la fel de lată s-a căscat în mijlocul unui teren de fotbal din SUA, în centrul parcului Gordon Moore din Alton, Illinois, înghiţind un stâlp de iluminat uriaş, relatează Sky News.

Prăbuşirea a avut loc miercuri dimineaţa, deasupra unei mine de calcar, după cum informează rapoartele locale.

Nu au fost raportaţi răniţi şi toate antrenamentele şi evenimentele sportive au fost anulate pentru a doua zi, a declarat Primăria Alton într-o postare pe Facebook, în timp ce investigaţiile continuă.

"Nimeni nu era pe teren în acel moment şi nimeni nu a fost rănit, iar acesta este cel mai important lucru", a declarat primarul din Alton, David Goins.

Potrivit presei locale, mina este exploatată de New Frontier Materials, care a precizat într-o declaraţie că a existat o "subsidenţă de suprafaţă".

Localnicii se felicită că incidentul nu a avut loc în timp ce terenul era folosit.

Nu mai departe de săptămâna trecută, cantonamentul echipei de fotbal Marquette Explorers s-a desfăşurat acolo în fiecare zi între orele 9.00 şi 11.00.

O pauză norocoasă

"Săptămâna trecută, la acea oră, am avut între 60 şi 70 de persoane pe teren pentru cantonamentul nostru de fotbal. Acest lucru ar fi putut fi mult mai rău", a declarat Brian Hoener, director de sport al Liceului Catolic Marquette, pentru Alton Telegraph.

Oficialii au blocat întreaga zonă şi au închis drumurile din apropiere.

"Zona afectată a fost securizată şi va rămâne interzisă în viitorul previzibil, în timp ce inspectorii şi experţii examinează mina şi efectuează reparaţii. Siguranţa este prioritatea noastră principală. Vom colabora cu oraşul pentru a remedia această problemă cât mai rapid şi mai sigur posibil pentru a asigura un impact minim asupra comunităţii", a adăugat un purtător de cuvânt.

Imaginile video arată cum un stâlp de iluminat din mijlocul câmpului se scufundă brusc în deschidere.

"Totul s-a dus"

"La suprafaţă, a fost totul dintr-o dată. S-a dus totul. De fapt, unul dintre stălpii de iluminat era în mijloc şi totul a dispărut", a declarat directorul Alton Parks and Recreation, Michael Haynes, potrivit radiodifuzorului local Fox 2.

Se spune că minele sunt la circa 45 de metri sub terenul de fotbal, iar dolina ajunge până la 30 de metri adâncime.

Parcul Gordon Moore găzduieşte, printre altele, opt terenuri de tenis, un teren de golf cu 27 de găuri şi 19 terenuri de fotbal în total.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor