Google restricţionează conţinutul legat de alegeri din produsele sale AI

Logo-ul Google (Sean Gallup/Getty Images *)
Redacţia
01.09.2024

Google implementează "noi protecţii" pentru produsele sale care au la bază Inteligenţa Artificială Generativă în timpul alegerilor, anunţând vineri că îşi va extinde politicile anunţate în decembrie anul trecut pentru produsele sale de căutare şi YouTube, potrivit Zero Hedge.

Restricţiile vor include o lipsă de răspunsuri pentru o gamă largă de căutări legate de alegeri, inclusiv candidaţi, procese de vot şi rezultate ale alegerilor.

Produsele afectate includ suprapunerile AI de căutări, rezumatele generate de AI YouTube pentru Live Chat, Gems şi generarea de imagini Gemini.

"Avem o abordare prudentă pentru că vrem să facem acest lucru corect", a declarat compania.

Google spune că a făcut această schimbare din cauza "preocupărilor legate de dezinformare" - în special în perioada alegerilor.

Potrivit Axios, în esenţă, rămâne la latitudinea industriei să reglementeze utilizarea inteligenţei artificiale generative în timpul alegerilor, deoarece Congresul SUA nu a adoptat încă niciun proiect de lege, iar agenţiile federale par să nu ia nicio măsură semnificativă privind inteligenţa artificială în alegeri în acest an.

Majoritatea companiilor, inclusiv OpenAI, îşi adaptează politicile electorale existente pentru noile experienţe cu AI.

Aşadar - cu produsele Google reduse, să vedem cum se descurcă chatbot-ul Grok de la X cu interogările electorale în timp real, în timp ce ne îndreptăm spre ultima etapă. X l-a actualizat deja pe Grok după ce s-a raportat că acesta a răspândit informaţii electorale eronate cu privire la termenele limită ale buletinelor de vot în mai multe state, potrivit Zero Hedge. Ca răspuns la interogări, asistentul AI vă spune acum "Pentru informaţii exacte şi actualizate despre alegerile din SUA din 2024, vă rugăm să vizitaţi Vote.gov."

"Apreciem acţiunea X de a-şi îmbunătăţi platforma şi sperăm că vor continua să facă îmbunătăţiri care vor asigura accesul utilizatorilor lor la informaţii exacte din surse de încredere în acest an electoral critic", au declarat oficialii electorali din Minnesota, New Mexico, Michigan, Washington şi Pennsylvania ca răspuns la o plângere trimisă lui Musk.

Desigur, după cum a scris săptămâna aceasta Ben Sellers de la Headline USA, potrivit Heritage Oversight Project, un organism de supraveghere a integrităţii alegerilor lansat de proeminentul think-tank conservator Heritage Foundation, termenul limită pentru eliminarea lui Biden de pe buletinul de vot a trecut deja de mult în Georgia, Wisconsin şi Nevada.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor