Fosta membră SOS care a îngropat-o pe Şoşoacă la CCR: Am adus probe video. Astea sunt acţiuni de terorism

Denise Rifai şi Amalia Bellantoni
Andrei Pricopie
09.10.2024

Diana Şoşoacă a fost scoasă din cursa pentru Cotroceni după o sesizare depusă la Curtea Constituţională chiar de o fostă membră a SOS România, Amalia Bellantoni. O altă sesizare a fost depusă de Mihai Gheorghe Ursa.

Amalia Bellantoni, candidată SOS la alegerile europarlamentare (pe poziţia 12 a listei) şi pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Călăraşi, a fost exclusă din partid după ce s-a certat cu Şoşoacă, pe care a acuzat-o de conducere dictatorială şi de manevre obscure cu banii partidului.

Când a aflat vestea de la TV, Bellantoni a deschis şampania şi a intrat în live pe FB. Nu demult cele două erau în relaţii bune şi chiar au făcut împreună un ritual vrăjitoresc ce a implicat o găină neagră împotriva preşedintelui Consiliului Judeţean Călăraşi, Vasile Iliuţă.

Jurnalista Denise Rifai a invitat-o în emisiunea ei de la Gândul pe Amalia Bellantoni, pentru a afla mai multe detalii despre scandalul dintre ea şi Diana Şoşoacă.

Redăm mai jos dezbaterea:

Denise Rifai: Vă rog să ne spuneţi ce aţi contestat la CCR.

Amalia Bellantoni: Să ştiţi că eu o contest pe Diana Iovanovici-Şoşoacă de mai bine de trei luni şi nu sunt singura - suntem toţi cei care au fost alungaţi din partidul SOS după ce Diana Iovanovici-Şoşoacă a ajuns în Parlamentul European. Un lucru de care Diana Iovanovici-Şoşoacă nu a dorit să ţină cont este că în democraţie legea trebuie respectată, chiar şi de către candidaţii la preşedinţie: instigarea la ură naţională, la terorism, la ură de rasă, la discriminare, la insubordonare faţă de lege, faţă de instituţiile publice, la dorinţa de a ne scoate din Uniunea Europeană, deşi ea însăşi s-a dus acolo, a abandonat România şi s-a dus în Parlamentul European pentru un salariu foarte, foarte bun.

Deci ea este cea care spune să ieşim din NATO, dar în cazul unui conflict armat noi am rămâne descoperiţi. Nu înţeleg de ce anumite persoane încă îi mai dau credit în condiţiile în care a fost votată de mai puţin de 2% din electoratul României.

Nu voi intra în discuţii despre ce s-a întâmplat la alegerile europarlamentare. Dar în momentul în care am sesizat, de mai bine de 3 luni, repet, am făcut şi contestaţie la BEC împotriva semnăturilor care au fost aduse în fals. Am sesizat şi la Parchetul de la ÎCCJ în momentul în care BEC mi-a răspuns că trebuie să mă adresez unor instituţii superioare pentru aceste semnături în fals. De asemenea, evident, ultima şi cea mai importantă instituţie a statului, Curtea Constituţională, este cea care a reuşit să soluţioneze şi pe această cale...

Denise Rifai: Ce aţi contestat? Vă rog să ne spuneţi.

Amalia Bellantoni: Am început, evident, cu falsul şi uzul de fals pe care Diana Iovanovici-Şoşoacă l-a făcut în cadrul acestui partid, începând de la stema acestui partid. De asemenea, am contestat faptul că acţiunile pe care Diana Iovanovici-Şoşoacă le întreprinde în mediul online sunt acţiuni de terorism, incitând populaţia la revoltă, incitând populaţia la nerespectarea legilor, incitând populaţia, efectiv, la a nu da credit instituţiilor publice. Legea este mai presus de orice şi este egală pentru oricine.

Ceea ce astăzi s-a întâmplat este istorie, dar să ştiţi că pentru noi, cei care am fost în partidul SOS şi care am avut încredere în această individă pe care, repet, într-o zi sper să-i putem spune că este inculpată, faptul că ea a eliminat votul poporului, deci a trecut peste ceea ce înseamnă dreptul de a vota, şi a eliminat din funcţii candidaţi care au fost aleşi de către popor, care au pus ştampila pe acel nume şi pe acel partid. Şi ea i-a eliminat doar pentru a avea nişte beneficii financiare, pentru a încasa nişte bani. Aşa cum a eliminat toţi preşedinţii de filiale.

Eu am contestat şi am spus că acest om nu poate deveni niciodată preşedintele României în condiţiile în care învrăjbeşte şi de asemenea incită la…

Denise Rifai: Vreau să-mi spuneţi dacă aţi adus şi dovezi care să vină în susţinerea celor menţionate de dumneavoastră în această contestaţie. Ce au văzut judecătorii?

Amalia Bellantoni: Evident că au fost adunate şi dovezi şi dovezile să ştiţi că nu au fost fabricate sau oferite decât pe servicii, cum dumneaei îşi pune pe toate live-urile, inducând în eroare poporul, pentru că asta este iarăşi o faptă foarte gravă pe care ea o face.

Au văzut toată activitatea Dianei Iovanovici-Şoşoacă încă din 2020. A menţionat faptul că eu sunt în stradă cu tigaia, împotrivindu-mă tuturor acţiunilor care s-au întâmplat în lockdown din 2020. Şi am cunoscut-o destul de bine. Am verificat-o şi am văzut tot ceea ce ea a făcut. Din 2020, când a devenit senator al României, nu a făcut niciun fel de proiect de lege pentru bunăstarea populaţiei.

Denise Rifai: Doamnă Bellantoni, vă rog frumos, mi-ar plăcea foarte mult să mă ajutaţi, pentru că, practic, sunteţi singura sursă credibilă de informaţii la care noi, astăzi, când vorbim în acest moment, avem acces. Vreau să-mi spuneţi ce au văzut judecătorii CCR. În sensul terorismului, de exemplu. Spuneţi că aţi reclamat, aţi contestat activitatea Dianei Şoşoacă şi aţi invocat terorism. Ce documente aţi ataşat acestei contestaţii?

Amalia Bellantoni: Am ataşat un stick cu foarte multe declaraţii ale acesteia, în care dumneaei incita la revoltă naţională. Am contestat, de asemenea, activitatea ei în piaţă, în domeniul acesta al mass-mediei, dacă îi putem spune aşa, pe Tiktok şi Facebook, unde a arătat întotdeauna un comportament agresiv.

Denise Rifai: Mă interesează să înţeleg dacă erau doar părţi din discursul public al doamnei Diana Şoşoacă sau erau şi discuţii de interior, de partid, de exemplu?

Amalia Bellantoni: Vorbim exclusiv de momentul de faţă de ceea ce ea a făcut în public, pentru că ceea ce s-a întâmplat în interiorul partidului, acestea sunt alte instituţii ale statului care, evident, se vor pronunţa.

Repet, am făcut plângeri şi la DNA, şi la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, la Tribunalul Bucureşti, pentru suspendarea partidului. Eu aici am demonstrat cu probe şi cu videouri exclusiv tot ceea ce ea a declarat în spaţiul public că suntem un stat sclavagist, că suntem aserviţi SUA, că Uniunea Europeană trebuie să fie desfiinţată, nişte acţiuni care, evident, pot fi considerate teroriste, mai ales atunci când susţii o mişcare legionară, ştiind foarte bine că este interzisă de lege, mai ales atunci când induci că trebuie să părăsim blocul comunitar, aşa-numitul ro-exit, în condiţiile în care noi facem parte din Uniunea Europeană şi cu atâta amar şi chin am demonstrat în Uniunea Europeană că suntem un stat valabil, astfel încât să îndeplinim condiţiile şi să intrăm în spaţiul Schengen şi să avem toate aceste beneficii ca stat membru al Uniunii Europene.

De asemenea, să nu uităm faptul că atunci când invoci dictatura, eu am totuşi o vârstă şi am trecut prin comunism; în 1989 s-a abolit dictatura. Dacă dumneaei spune că acest partid este un partid dictatorial şi că ea este un preşedinte dictator, cum aş putea eu să mă duc la vot şi să pun ştampila pe dumneaei în condiţiile în care se autoproclamă dictator?

Doru Buşcu (jurnalist): Doamnă Amalia, în contestaţia, în sesizarea pe care aţi făcut-o la Curtea Constituţională, aţi ataşat şi aceste dovezi despre care vorbiţi?

Amalia Bellantoni: Evident.

Doru Buşcu: Dar înainte să o faceţi aici, aţi dus aceste dovezi şi la instituţiile statului calificate să le judece? Adică din spaţiul penal? Ştiţi că de terorism se ocupă, de pildă, SRI. Aţi făcut acest lucru? Şi DIICOT.

Amalia Bellantoni: Da. Diana Iovanovici-Şoşoacă a fost contestată. Chiar şi la DIICOT, la Antifraudă. La Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Şi nu numai eu. Sunt foarte multe plângeri împotriva acesteia, plângeri documentate, articulate în lege, evident, şi cu dovezi, adică nu vorbim exclusiv pe spusele care erau în interiorul partidului.

Doru Buşcu: Aţi primit răspuns de la aceste instituţii?

Amalia Bellantoni: Nu. Până în momentul de faţă, să ştiţi, nu s-a început încă urmărirea penală împotriva ei. Am demonstrat şi cum a fost delapidat partidul, am demonstrat şi cum există o grupare de tip infracţional organizată, condusă de aceasta, în care se cer bani membrilor. Am demonstrat, de asemenea, cum Diana Iovanovici-Şoşoacă a destituit tot ilegal, evident, toţi oamenii din funcţie şi a vândut aceste locuri persoanelor care, evident, au plătit un preţ anumit pentru un loc pe lista de parlamentare.

Şi, de asemenea, încă un lucru foarte important. Şi insist, pentru că este o ştire de ultimă oră. Diana Iovanovici-Şoşoacă a destituit şi a înlăturat de pe liste pe cei care au fost aleşi consilieri locali, i-a înlăturat printr-o simplă decizie absurdă şi, evident, a încălcat dreptul la vot, dreptul de a fi ales. Acest lucru nu cred că poate fi trecut atât de uşor cu vederea de un judecător.

Şi pe această cale doresc să mulţumesc judecătorilor care astăzi au făcut parte din această Curte Constituţională care au demonstrat că există democraţie şi care au demonstrat că legea este mai presus de orice şi că atunci când candidezi la preşedinţie trebuie să fii un exemplu, un exemplu în sensul în care respecţi legea, în care nu instigi şi nu faci astfel de afirmaţii pe care le-am demonstrat, argumentat şi probat în contestaţia depusă ieri.

Doru Buşcu: Aţi depus aceste dovezi şi la Biroul Electoral Central?

Amalia Bellantoni: Am depus la Biroul Electoral Central contestaţie şi pentru semnăturile la prezidenţiale, şi pentru semnăturile la candidatura acelora care urmează pentru Parlament. Însă Biroul Electoral Central, să ştiţi că mi-a răspuns că nu este de competenţa lor şi că va trebui să mă adresez unei alte instituţii superioare care să poată cerceta dacă semnăturile acelea sunt sau nu.

Doru Buşcu: Spuneţi-ne încă o dată, doamnă Amalia, lista completă a instituţiilor unde aţi depus aceste dovezi şi cu cât timp în urmă?

Amalia Bellantoni: BEC, AEP, DIICOT, DNA, Parchetul ÎCCJ, Tribunalul Bucureşti şi toate aceste lucruri din luna iulie 2024.

Doru Buşcu: Nu aţi primit nicio reacţie? Nu aţi primit nimic de la aceste instituţii?

Amalia Bellantoni: Nu am primit de la aceste instituţii nicio reacţie şi sper că, ulterior acestei acţiuni, să i se retragă şi imunitatea europarlamentară a Dianei Iovanovici-Şoşoacă şi toţi cei care am fost destituiţi din funcţie şi cărora ilegal ni s-a luat dreptul de a candida ne vom ocupa să facem o mişcare şi nişte contestaţii, chiar şi la Parlamentul European, pentru că, aşa cum bine ştiţi, a fost amendată de către Parlamentul European chiar pe data de 8 august şi se va pune în vedere şi în statul român acceptarea acestor acţiuni pe care ea le-a făcut şi măsurile penale care s-au luat împotriva ei. Şi aş spune că toată organizaţia SOS România s-a constituit parte civilă şi parte penală, evident, se vor constitui pentru toate acţiunile pe care Diana Iovanovici-Şoşoacă le-a întreprins...

Doru Buşcu: Din ştiinţa dumneavoastră, care este, desigur, relativă şi neinstituţională, aveţi cunoştinţă că s-ar fi pus în mişcare în vreuna din aceste instituţii vreo măsură în direcţia celor sesizate de dumneavoastră?

Amalia Bellantoni: În momentul de faţă eu nu am primit în scris un răspuns.

Doru Buşcu: Poate aţi auzit ceva, poate aţi tras cu urechea, poate v-a spus cineva din interior, s-a mişcat, s-a deschis vreun dosar, s-a întâmplat ceva?

Amalia Bellantoni: Eu nu am informaţii din interior, eu nu am fost plătită sau şantajată sau îndrumată în vreun fel. Vă spun un singur lucru. Ceea ce s-a întâmplat astăzi la Curtea Constituţională este un exemplu de democraţie. Cât despre cercetările penale, consider că există destul de mulţi procurori care au curajul astăzi să o trimită în cercetare şi care, evident, vor face toate demersurile necesare astfel încât Diana Iovanovici-Şoşoacă să fie trimisă în judecată, aşa cum este normal pentru orice cetăţean al României.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor