Fost patron care s-a filmat cu un teanc de bancnote de 500 de euro, condamnat la mulţi ani de închisoare

Stelian Tocia
Andrei Popescu
26.01.2023

Stelian Tocia, fostul patron al cluburilor Morgana din Bucureşti şi Constanţa, a fost condamnat la Judecătoria Sectorului 5 din Bucureşti la 8 ani şi 6 luni de închisoare, fiind găsit vinovat pentru contrabandă în recidivă, relatează Ziare.com.

Potrivit sursei citate, în acelaşi dosar au mai fost condamnaţi Ionuţ Cristian Apostol la 7 ani de închisoare şi Tinel Florin Ivănuş la 2 ani de închisoare.

Sentinţa dată de Judecătoria Sectorului 5, pe 25 ianuarie 2023, nu este definitivă.

Pe lângă pedepsele cu închisoarea, instanţa i-a obligat pe cei trei inculpaţi din dosar să plătească 3.607.211,74 lei, la care se adaugă obligaţiile fiscale accesorii, începând cu data scadentă (09.02.2021) şi până la data achitării integrale a prejudiciului adus statului.

De asemenea, potrivit portalului instanţelor de judecată, în vederea recuperării prejudiciului, instanţa a decis să menţină măsurile asiguratorii asupra terenului intravilan în suprafaţă de 5 hectare situat în comuna Corbu, judeţul Constanţa, în valoare de 27.500 euro, proprietatea inculpatului Tocia Stelian.

Ancheta în acest dosar a început în ianuarie-februarie 2020, atunci când mai multe persoane, cercetate în dosare penale similare, de contrabandă, au făcut denunţuri şi au explicat anchetatorilor care este sursa lor de ţigări de contrabandă, indicând reţeaua dezvoltată de Tocia şi partenerii săi, conform site-ului citat.

Reamintim că, în ajunul Crăciunului din 2020, Tocia s-a filmat cu un teanc de bancnote de 500 de euro.

“Ce să fac cu banii ăştia? Vine Moş Crăciun. Nu ştiu. Să mai iau un porc, o ladă de porci. Să dau şi eu încolo încolo. Ştii cum e frăţiorul meu, ştii cum e”, a susţinut afaceristul în clipul său.

Vă invităm să urmăriţi materialul video.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor