Răzbunarea lui Dan Voiculescu? Organism condus de Ciuvică trimite ANAF-ul peste Daniel Constantin

Dan Voiculescu (Florin Chirila/Epoch Times)
Ana Ion
22.09.2024

Grupul de Investigaţii Politice (GIP), condus de Mugur Ciuvică, îl acuză pe Daniel Constantin (PNL), fost preşedinte al Partidului Conservator controlat de Dan Voiculescu, că duce „o viaţă de lux cu proprietăţi şi venituri care nu se regăsesc în declaraţiile de avere”. GIP anunţă că a sesizat ANAF.

GIP îi solicită preşedintelui PNL Nicolae Ciucă să explice public cum e posibil ca un parlamentar PNL, Daniel Constantin, să ducă o viaţă de lux cu proprietăţi şi venituri care nu se regăsesc în declaraţiile de avere. GIP a solicitat ANAF să impoziteze cu 70% venituri nedeclarate obţinute din surse neidentificate de Daniel Constantin, anunţă GIP într-un comunicat preluat de Aktual24.ro.

„Pe 20 septembrie 2024, GIP a transmis ANAF o sesizare referitoare la averea nedeclarată a lui Daniel Constantin, deputat PNL şi preşedinte al PNL Teleorman. GIP a solicitat ANAF verificarea situaţiei fiscale a lui Daniel Constantin având în vedere faptul că există dovezi cu privire la existenţa unor venituri nedeclarate, obţinute din surse neidentificate.

Potrivit declaraţiilor sale de avere, Daniel Constantin şi membrii familiei sale nu deţin în proprietate niciun imobil, nici un autoturism şi nu au conturi bancare. În realitate, deputatul PNL deţine o vilă într-unul dintre cele mai luxoase complexe rezidenţiale din România, în zona Pipera, şi trei autoturisme de lux.

Veniturile familiei Constantin nu justifică împrumuturile pe care membrii acesteia le acordă firmelor pe care le deţin, cheltuielile cu şcolile private ale copiilor, vacanţele în destinaţii de lux în străinătate.

În perioada mai 2018-decembrie 2020, familia Constantin a locuit cu chirie într-o vila în Pipera (similară celei pe care Daniel Constantin avea să o cumpere). Doar chiria pentru această vilă a fost mai mare decât veniturile declarate de Daniel Constantin.

Sume mari de bani, ce depăşesc semnificativ veniturile familiei menţionate în declaraţiile de avere ale deputatului Daniel Constantin, sunt folosite pentru finanţarea activităţii firmelor familiei. Aceasta permite membrilor familiei Constantin ca, prin eludarea legislaţiei fiscale şi folosirea în interes personal a patrimoniului societăţilor în care au calitatea de asociaţi, să aibă un nivel de trai ce depăşeşte cu mult pe cel corespondent veniturilor realizate şi declarate.

Vila de 223 metri pătraţi din Pipera în care locuieşte în prezent familia Constantin a costat 415.100 Euro şi a fost achiziţionata în ianuarie 2021 de firma Cameea Business Solutions deţinută în totalitate de Daniel Constantin. Vila a fost achiziţionată sub pretextul desfăşurării activităţii administrative şi comerciale a societăţii. În realitate, aceasta este folosită exclusiv ca domiciliu de familia Constantin, firma neavând în vilă decât sediul social, fără activitate.

GIP a pus la dispoziţia ANAF declaraţia dată în faţa procurorilor de Scurtu Mihail, administratorul Cameea Business Solutions, şi un apropiat al familiei Constantin. Potrivit acestuia „imobilul a fost şi este folosit ca domiciliu pentru familia Constantin”.

Scurtu, care este şoferul familiei Constantin, este şi unul dintre cei doi angajaţi ai firmei Cameea Business Solutions. Potrivit declaraţiei date în faţa procurorilor, singura activitate a societăţii este desfăşurată de el din propria locuinţă sau de la sediul unui partener de afaceri al Cameea Business Solutions.

Celălalt angajat al Cameea Business Solutions este, potrivit lui Scurtu, menajera familiei Constantin”, se arată în comunicatul GIP.

GIP este o organizaţie controlată de Mugur Ciuvică, invitat periodic la Antena 3. El s-a făcut remarcat prin atacuri virulente la adresa celor ce-l criticau pe Dan Voiculescu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor