Bătaia cu bâte şi săbii din Pantelimon continuată în spital. Şase persoane reţinute, sute de jandarmi mobilizaţi

Bataie in spital
Ana Ion
22.09.2024

Şase persoane au fost reţinute de procurori, dintre cele 19 identificate ca participante la incidentul violent care a avut loc sâmbătă între două familii în oraşul Pantelimon şi care a continuat la spitalul unde au fost duşi o parte dintre cei implicaţi, relatează Agerpres.

Reamintim că două familii din oraşul Pantelimon, judeţul Ilfov, s-au luat la bătaie sâmbătă, membrii acestora provocându-şi reciproc răni, iar scandalul a continuat la Spitalul Sfântul Pantelimon din Capitală unde au ajuns răniţii, iar rudele acestora au venit cu bâte, furci, săbii.

Atacatorii au intrat în spital înarmaţi şi i-au căutat pe răniţii care ajunseseră la unitatea sanitară, pentru a continua să-i bată. O femeie a fost agresată, ceilalţi implicaţi în scandalul iniţial fiind în afara UPU.

"În urma verificărilor, a rezultat faptul că incidentul s-a produs pe fondul unor tensiuni între două familii, cauzate de relaţia dintre un bărbat şi o femeie. În urma intervenţiei imediate au fost identificate 19 persoane implicate în incident. 12 dintre persoanele participante la conflict au fost conduse la unitatea de poliţie pentru audieri, fiind şi la acest moment în custodia poliţiştilor", a informat duminică IPJ Ilfov.

Alte patru persoane sunt în spitale pentru investigaţii medicale, aflându-se sub paza poliţiştilor, iar alţi trei participanţi la conflict urmează să fie audiaţi.

"După stoparea conflictului şi identificarea participanţilor, pentru impunerea unui climat de ordine şi siguranţă, au fost sporite progresiv echipajele de poliţie şi jandarmerie implicate în acţiune. Au fost organizate filtre la toate intrările şi ieşirile din localitate, iar Poliţia Capitalei a organizat filtre în sectoarele 2 şi 3", arată sursa citată.

Aproximativ 400 de poliţişti şi jandarmi au fost angrenaţi în activităţile derulate în acest caz în judeţul Ilfov şi în Bucureşti.

În activităţi au fost angrenaţi şi luptători ai Serviciului de Acţiuni Speciale Ilfov şi ai Serviciului pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale, precum şi jandarmi ai Brigăzii Speciale de Intervenţie "Vlad Ţepeş".

"Cu ocazia măsurilor dispuse după producerea evenimentului pentru menţinerea ordinii şi siguranţei publice precum şi prevenirea oricăror alte fapte antisociale, în filtrele organizate poliţiştii au oprit şi verificat mai multe autovehicule. În acest context a fost oprit un autoturism în care se aflau şase persoane, iar în urma controlului corporal şi auto efectuat au fost găsite mai multe obiecte interzise la deţinere, faţă de aceste persoane fiind dispuse măsuri legale în consecinţă", precizează IPJ Ilfov.

Misiunea s-a concentrat pe aplanarea conflictului şi pe identificarea şi prinderea celor care au participat la acest incident.

În prima fază, poliţiştii au audiat persoanele rănite pentru a identifica autorii agresiunilor şi a-i depista, pentru a elimina pericolul public.
Ulterior, cu sprijinul Jandarmeriei Române, s-au asigurat măsuri de ordine publică la toate unităţile medicale în care se aflau persoane implicate în conflict.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor