Elon Musk îl complimentează pe Medvedev, aliatul pe termen lung al lui Putin, într-un schimb bizar de replici pe Twitter

Elon Musk (Brendan Smialowski/Getty Images)
D.B.
21.10.2022

Fondatorul Tesla, Elon Musk, a devenit din ce în ce mai proeminent în dezbaterile legate de războiul din Ucraina, pe fondul unor informaţii recente potrivit cărora ar fi comunicat cu Vladimir Putin.

El a avut de înfruntat un val de critici extrem de dure în spaţiul public după ce a propus un acord de pace care ar presupune ca Ucraina să cedeze Rusiei Crimeea.

Dar Elon Musk nu s-a rezumat doar la atât. Recent, el a avut un bizar schimb de replici pe Twitter cu nimeni altul decât aliatul de lungă durată al lui Vladimir Putin şi, în prezent, vicepreşedinte al Consiliului de Securitate al Rusiei, Dmitri Medvedev.

Musk l-a felicitat pe Medvedev pentru un "trol destul de bun" după ce acesta din urmă a ridiculizat-o pe premiera britanică demisionară Liz Truss.

El l-a întrebat apoi pe vicepreşedintele Consiliului de Securitate al Rusiei despre situaţia actuală din Bakhmut, care s-a confruntat cu bombardamente ruseşti intense în ultimele zile.

Medvedev a încheiat (cel puţin deocamdată) discuţia aparent prietenoasă, dându-i întâlnire lui Musk "la Moscova, de Ziua Victoriei".

Discuţia pe Twitter între Elon Musk şi Dmitri Medvedev (Captură ecran)
Discuţia pe Twitter între Elon Musk şi Dmitri Medvedev (Captură ecran)

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor