“Nu mi-e frică de tine”: Dictatorul venezuelean îl provoacă pe Elon Musk la luptă

Elon Musk (Britta Pedersen-Pool/Getty Images *)
Redacţia
01.08.2024

Dictatorul venezuelean Nicolas Maduro a lansat un atac la adresa lui Elon Musk, la televiziunea naţională, provocându-l pe miliardar la o luptă. Această reacţie vine în contextul în care Musk a declarat la începutul acestei săptămâni pe X că alegerile prezidenţiale din ţară au fost o "farsă" plină de fraude electorale.

Consiliul Naţional Electoral din Venezuela, loial lui Maduro şi partidului de guvernământ, l-a declarat pe Maduro câştigător al alegerilor de duminică, cu aproximativ 51% din voturi. Acest anunţ a fost făcută în ciuda faptului că mai multe sondaje la ieşirea de la urne indicau că, de fapt, candidatul opoziţiei ar fi putut fi adevăratul câştigător. De atunci, pe străzile oraşului au izbucnit tulburări, potrivit Zero Hedge.

"Fraudă electorală majoră din partea lui Maduro", a scris Musk luni pe X.

Invocând mai multe exit-poll-uri, Musk a numit alegerile prezidenţiale din Venezuela o "parodie".

"Maduro, pleacă! Venezuelenii au ales să pună capăt dictaturii comuniste a lui Nicolas Maduro. Datele anunţă o victorie zdrobitoare a opoziţiei, iar lumea vă aşteaptă să recunoaşteţi înfrângerea după ani de socialism, mizerie, decadenţă şi moarte", a scris Musk într-o altă postare.

În urma seriei de postări ale lui Musk pe X, agenţia turcă de ştiri de stat Anadolu a citat o emisiune a televiziunii naţionale în care Maduro l-a provocat pe Musk la luptă: "Vrei să ne luptăm? Haide s-o facem. Elon Musk, sunt pregătit".

"Nu mi-e frică de tine, Elon Musk. Hai să luptăm, oriunde vrei", a subliniat Maduro.

"Musk vrea să vină cu rachetele sale şi cu o armată pentru a invada Venezuela", a mai spus dictatorul.

De asemenea, marţi, Maduro a declarat administraţiei braziliene a lui Luiz Inacio Lula da Silva că va publica în curând date electorale cu transparenţă totală.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor