Doi copii de 13 şi 15 ani, suspectaţi că au decapitat şi mutilat mai mulţi pui de câine, în Prahova

(Getty Images)
Ana Ion
18.09.2024

Doi copii în vârstă de 13 şi 15 ani sunt bănuiţi că au ucis cu sânge rece patru pui de câine pe care anterior un vecin i-a abandonat pe o stradă dintr-o localitate prahoveană. Poliţiştii Biroului pentru Protecţia Animalelor au făcut, miercuri, trei percheziţii domiciliare în oraşul Boldeşti-Scăeni după ce pe un câmp din apropierea oraşului au fost găsite animale moarte.

„Din cercetări a reieşit faptul că la data de 31 august a.c. persoanele bănuite de comiterea faptelor ar fi ucis patru canide, pe care le-ar fi abandonat ulterior pe un teren agricol, respectiv pe drumul public, în afara localităţii Lipăneşti. Trei persoane au fost conduse la sediul unităţii de poliţie”, au transmis, miercuri, oficialii Poliţiei judeţene Prahova, potrivit Hotnews.

Ancheta a fost deschisă după ce pe câmpul dintre oraşul Boldeşti-Scăeni şi comuna Lipăneşti au fost găsite patru cadavre mutilate ale unor pui de câine.

Două dintre cadavre fuseseră decapitate, iar în momentul în care au fost abandonate capetele animalelor fuseseră schimbate între ele. Al treilea cadavru avea un picior tăiat. Al patrulea câine a fost ucis cu lovituri de cuţit.

Ancheta poliţiştilor de la Protecţia animalelor a arătat că autorii sunt doi copii, unul de 13, celălalt de 15 ani. Cei doi au fost filmaţi de camerele de supraveghere cum schingiuiesc animalele pe care un vecin le abandonase pe marginea străzii după ce căţeaua acestuia a fătat.

Cruzimea cu care cei doi copii acţionează este de neimaginat, au precizat sursele citate, potrivit News.ro.

Potrivit acestora, doar băiatul de 15 ani va răspunde penal pentru faptele sale.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor