Comisarii de mediu dorm liniştiţi. "Avem o problemă uriaşă în Bucureşti. Te ustură ochii dacă ieşi noaptea afară din casă"

. (Youtube - screenshot)
Andrei Pricopie
19.09.2024

Sociologul Vladimir Ionas s-a plâns, într-o emisiune B1 TV, de ineficienţa unei instituţii vitale - Garda de Mediu - la nivelul municipiului Bucureşti.

"Avem şi o problemă uriaşă în Bucureşti... există o instituţie, se numeşte Garda de Mediu. Nu ştiu cine o conduce, habar n-am. Ştiu că sunt comisari care sunt plătiţi bine. Nu au reuşit în fişa postului să iasă noaptea pe stradă să 'dea din nas', că dacă intri pe aplicaţii, senzorii ăia noaptea sunt opriţi. Să vină puţin pe la mine, să vadă după miros, în fiecare noapte.

Adică nu-ţi trebuie aparatură, tehnologie, nu, ieşi şi dai din nas şi simţi. Deci, nu poţi să ieşi noaptea, după ora 12, afară din casă, pentru că, pur şi simplu, te ustură ochii. Eu nu ştiu ce se întâmplă cu Garda de Mediu, cine o conduce, cu ce se ocupă oamenii ăia, dar nu îşi fac treaba sub nicio formă. Şi în jurul Bucureştiului. Şi parcul IOR care arde prin combustie spontană, ca la parlament. Şi nimeni nu ştie", a declarat Vladimir Ionas.

La rândul său, consultantul politic George Rîpă a remarcat, siderat, că recent "un om a sunat la Garda de Mediu, la 112, sau unde o fi sunat, şi oamenii ăia, în loc să vină şi să oprească incendiile în parcul IOR, l-au amendat pe el pentru faptul că sună unde nu trebuie şi deranjează organele".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor