Partidul DREPT: Pe ascuns, ca hoţii! Dacă nu ne mai pot fura în secţii, încearcă să ne împiedice să candidăm!

Vlad Gheorghe (Facebook - Vlad Gheorghe)
Loredana Diacu
19.09.2024

Partidul DREPT, formaţiune care reuşise să strângă 10 deputaţi pentru a putea avea observatori în secţiile de votare, cere anularea hotărârii luate de Biroul Electoral Central (BEC) prin care se încearcă schimbarea regulilor pentru depunerea candidaturilor la alegerile parlamentare din 2024.

"Într-o tentativă hoţească şi lipsită de transparenţă, BEC a devansat termenul de depunere a listelor de susţinători fără să anunţe public acest lucru.

Legea nr. 208/2015 şi Hotărârea de Guvern nr. 1034/2024 prevăd clar că termenul-limită pentru depunerea candidaturilor este 17 octombrie 2024. Cu toate acestea, BEC vrea să forţeze mâna competitorilor electorali, impunând data de 30 septembrie 2024 pentru cei care candidează în toate circumscripţiile. Iar hotărârea asta , "fantomă", emisă pe 16 septembrie, nu apare pe nicăieri – nici pe site-ul BEC, nici în Monitorul Oficial. Este clar un joc murdar şi arată disperarea PSD şi PNL de a bloca accesul la alegeri pentru independenţi şi partidele mici", se arată în comunicatul DREPT.

„Este pur şi simplu scandalos! PSD, PNL şi extremiştii încearcă să mute pe ascuns termenul de depunere a candidaturilor ca să împiedice partidele mici şi independenţii să intre în cursă. Dacă nu ne mai pot fura în secţii, acum încearcă să ne oprească să candidăm. E inadmisibil şi o ruşine pentru democraţia din România!”, a declarat Vlad Gheorghe, fondator al Partidului DREPT.

Mai mult, Partidul DREPT cere ca toate şedinţele BEC să fie deschise pentru observatori din societatea civilă, iar proiectele de decizii să fie publicate integral, pentru a asigura transparenţă totală. Deciziile BEC ar trebui publicate în maximum 24 de ore, conform propriului regulament. Deşi acest termen a trecut, hotărârea „misterioasă” din 16 septembrie lipseşte.

"Această manevră de culise nu denotă decât frică. Partidul DREPT a reuşit deja o victorie majoră, aceea de a avea reprezentanţi în secţiile de vot, care vor păzi voturile tuturor independenţilor şi partidelor mici. O lovitură fără precedent pentru sistemul care până acum se simţea "special" şi de neatins. Un pas crucial pentru jocul democratic, dar care dă deja fiori reci tandemului PSD, PNL !", se arată în comunicat.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor